MANNEN I LUKA: Pølsegeneral Jørgen Styrmoe kunne vende tommelen opp for suksess da dagen var omme.

Storinnrykk på Dalen kiosk: Solgte 1.600 pølser på én dag

Det var lange køer fra åpning til stengetid: Drammenserne gikk mann av huse for å gjenoppleve pølse-nostalgi.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Den sagnomsuste pølsekiosken i (Kobbervik)dalen gjenoppstod fra de døde lørdag ettermiddag i det som skulle vise seg å bli et uhyre populært stunt i regi av Drammen Pølseforening.

Omlag 1.000 personer hadde forhåndsmeldt sin interesse på Facebook, og det kan godt stemme overens med antallet som var innom i løpet av dagen. Kanskje ble det satt en uoffisiell pølsesalgs-rekord i godværet med 23 varmegrader - og det til tross for konfirmasjonshelg og mange fraværende fra den faste «menigheten» i pølseforeningen.

Ifølge pølseforeningen var det solgt 1.600 pølser av ulike varianter fram til kiosken stengte klokken 19.00. Og et ikke ubetydelig antall glasscola.

- Det har ikke manglet på oppmøte. Folk har kommet langveis fra, helt fra Skien og Notodden. Det er helt utrolig egentlig, konstaterer pølsegeneral Jørgen Styrmoe overfor DRM24 da vi var innom helt på tampen av dagen for en liten stemningsrapport. 

Pølseforeningens muntre mann ekspederte kunder på løpende bånd lørdag.

Folkevandring fra fjern og nær

Lykkelig, men sliten etter en dag hvor han og hans undersåtter har «hengt i stroppen» kontinuerlig for å ta unna en evigvarende kø av pølseglade drammensere og andre troende på pilgrimsferd til wienerpølsas mekka. Om vi skal tro rapportene fra «felten» underveis har folk stått en time i kø for å sikre seg den berømte Dalen-pølsa. Like blide og tålmodige.

MÅLET: En velkjent kombinasjon som ellers bare er å oppdrive i minnene fra gamle dager.

Men pølseforeningen stilte godt forberedt og hadde sørget for tilstrekkelig med råvarer for å ta unna for den enorme pågangen.

- Det eneste vi gikk tomme for var sprøstekt løk. 12 kilo gikk det med, konstaterer Styrmoe.

- Dette må jo være liv laga også på lenger sikt, det blir vel en gjentagelse med slik suksess?

- Det er klart at utifra omsetningen i dag skulle man tro at dette var mulig å holde åpent. Men Dpend som eier eiendommen har nok andre planer for området. Og pølsekiosken i seg selv har nok sett sine beste dager med tanke på manglende vedlikehold. Men at det blir flere aktiviteter i regi av pølseforeningen, det blir det, sier en hemmelighetsfull Styrmoe.

Forrige gang Dalen Kiosk gjenåpnet etter flere års stenging ble det solgt 1.000 pølser på to dager. Les mer om begivenheten den gang her.

PS: Overskuddet etter helgas pølse-suksess går uavkortet til Rett Fram Opplevelser.

Jacob (8) og Oscar (10) fikk smake livets første - og muligens siste, Dalen-pølse - en pølsehistorisk opplevelse rikere. Og det var ingen ting å utsette på smaken, skal vi tro de to unge pølsekjennerne.
Powered by Labrador CMS