Større sparemuligheter på boliglånet nå

Med stabiliserte boliglånsrenter på rett over 6 %, kan brukere spare over 11 000 kroner årlig ved å forhandle renten eller bytte bank.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: Landkreditt havner på topp med de beste lånetilbudene etter de kuttet renten i mars, ifølge Renteradars nyeste forbrukerrapport.

Forbrukerrapporten for april 2024 inneholder blant annet faktiske boliglånsrenter og topp 3 tilbud for ulike kundegrupper.

Rapporten ser også på utviklingen i faste renter og beste renter for ulike innskuddskontoer.

Her er en oppsummering av det viktigste:

  • Stabilisert boliglånsrente: Gjennomsnittlig boliglånsrente holder seg stabil på rett over 6 %. Det har vært lite endringer i bankenes priser på boliglån de siste par ukene.
  • Kan spare over 11 000 kr i året: Det årlige potensialet for å spare på boliglånet har økt med en tusenlapp siden forrige måned. Nye brukere av Renteradar kan nå i snitt spare godt over 11 000 kroner på flytte lånet til banken med best tilbud.
  • Landkreditt topper tilbudslistene: Etter at Landkreditt satt ned renten forrige måned havner de på topp blant tilbud for de fleste aldersgrupper og produktkategorier. 
  • Økning i gjennomsnittlig fastrente: Sparebank 1 Østfold Akershus har beste fastrentetilbud for 5 års binding på 4,63 %. Noe som betyr 1,37 %-poeng lavere rente enn snittrenten.
  • Månedens tips: Nå er det det et godt tidspunkt å sjekke boliglånsrenten sin. Med stabile renter og banktilbud fremover er det enklere å sammenligne og være enda tryggere på man faktisk kan få bedre rente i en annen bank.
Powered by Labrador CMS