FARVEL: Her takker Bjørn Petter Ingebretsen for seg foran Godsetfansen i hans siste kamp som Godset-trener i høst.
FARVEL: Her takker Bjørn Petter Ingebretsen for seg foran Godsetfansen i hans siste kamp som Godset-trener i høst.

«BP» blir sportssjef i Mjøndalen

Bjørn-Petter Ingebretsen (55) takker for seg i Strømsgodset etter 17 sammenhengende år i klubben.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: - Nå blir vår tidligere hovedtrener sportssjef i MIF, opplyser Strømsgodset mandag kveld.

Bjørn-Petter Ingebretsen har som kjent vært bosatt i Mjøndalen, men er blå som dagen er lang. Dermed blir det nok litt av en overgang å skulle ikle seg brunt og jobbe for sin tidligere erkerival.

BP var i sin tid blant annet sentral i teamet til Ronny Deila, som vant cupgull, seriesølv og seriegull. Siste sesong har han som kjent delt på hovedtreneransvaret med Håkon Wibe Lund, før de to trakk seg ved slutten av sesongen i år.

Planen var ifølge Strømsgodset at BP skulle gå over i en ny rolle i utviklingsavdelingen i Strømsgodset. Men så langt kom klubben aldri.

- Da tilbudet fra MIF dukket opp var BP tydelig overfor oss at dette var en ny utfordring som han virkelig hadde lyst på. Det har vi forståelse for. BP har mye kunnskap og erfaring som MIF vil nyte godt av og vi ønsker ham lykke til på veien, sier daglig leder Magne J. Nilsen (bildet).


- Det er vemodig å forlate klubben nå, etter å ha vært her i 17 år. Jeg har blitt kjent med veldig mange gode folk, trivdes veldig godt og er veldig glad i Strømsgodset, uttaler Ingebretsen til Godset.no.

- Mange opp- og nedturer

I Strømsgodset har Bjørn Petter Ingebretsen rett og slett hatt svært mange ulike roller etter at han ble hentet til klubben som toppspillerutvikler av daværende hovedtrener Dag-Eilev Fagermo for 17 år siden.

- Det har vært mange oppturer og noen nedturer over disse 17 årene. Aller sterkest står jo de gode opplevelsene, sier han, og nevner cupgullet i 2010, seriegullet i 2013, samt sølv og Europa-spill som hovedtrener i 2015.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FØLELSESMANN:</span> «Super-BP's» elleville feiring etter at Marcus Pedersen scoret mot Mjøndalen på bortebane i 2015.</span>
FØLELSESMANN: «Super-BP's» elleville feiring etter at Marcus Pedersen scoret mot Mjøndalen på bortebane i 2015.


Daglig leder Magne Jordan Nilsen ønsker å takke Bjørn Petter for den innsatsen han har lagt ned.

- Det er både vemodig og trist at BP ikke skal jobbe i Strømsgodset lenger. Det er en god kollega og et godt menneske som nå drar videre. Vi har hatt noen fantastiske opplevelser sammen og klubben har mye å takke BP for. Personlig kommer jeg til å savne ham veldig. Bjørn Petter har gjort en formidabel jobb for Strømsgodset i disse årene og vært helt sentral i de fremgangene vi har opplevd siden 2005. Samtidig er 17 år i en og samme klubb lenge og det kan jo også være godt og riktig for ham med et miljøskifte nå, sier han.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">TAR OVER SOM SPORTSSJEF:</span> Bjørn Petter Ingebretsen tar over den gamle jobben til Kenneth Karlsen som sportssjef i Mjøndalen.</span>
TAR OVER SOM SPORTSSJEF: Bjørn Petter Ingebretsen tar over den gamle jobben til Kenneth Karlsen som sportssjef i Mjøndalen.
Powered by Labrador CMS