NEDE FOR TELLING: Minst ti spillere og to trenere har de siste dagene testet positivt.

Corona-mannefall i Godset - utsetter serieåpningen

Ti spillere smittet - to av dem senest lørdag. Nå er Lillestrøm-kampen mandag utsatt.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Både fredag og søndagens trening ble avlyst og det er satt inn tiltak for å hindre mer smitte i troppen. Også to stykker i trenerteamet har testet positivt, uttaler klubben på Godset.no.

- På bakgrunn av den økende smittesituasjonen ba klubben om at kampen ble utsatt. Medisinsk ansvarlig i klubben var i løpende kontakt med Norges Fotballforbund gjennom lørdagen. Søknaden ble vurdert av uavhengig medisinsk kompetanse, behandlet i spilleplanutvalget og besluttet imøtekommet.

- Fotballkamper skal avgjøres på et sportslig grunnlag. Sykdom og skade er selvfølgelig en del av fotballen, og det må og skal sitte langt inne å utsette kamper særlig på dette nivået. Sykdomsomfanget her er imidlertid så stort at utsettelse ble utfallet, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn til fotball.no.

Eskalerte tross strenge tiltak

Tirsdag denne uken ble det første tilfellet av covid-smitte påvist i troppen.

- I dagene etterpå har situasjonen eskalert, til tross for at det er satt inn strenge tiltak. Flere spillere har vært sengeliggende med feber, mens andre har hatt lettere symptomer, skriver Godset.no.

Lørdag var spillerne inne til trening og testing, og ifølge klubblege Erik Dag Knudsen var det helt uaktuelt å bruke spillere med smitte i kamp. Han var lørdag i kontakt med leder for medisinsk utvalg i NFF for å gi en detaljert beskrivelse av smitteutbruddet i spillergruppa.

- Det ville vært uforsvarlig om vi kjørte kampen med de spillerne som har smitte. Det er ikke en diskusjon en gang og jeg er takknemlig for støtte og forståelse fra NFF på dette. Det er også uviss fase for videre smittespredning. Vi har fått to nye tilfeller hver dag og per nå vet vi ikke når dette stopper. Vi har beskrevet situasjonen og kommet med de reelle fakta overfor NFF, så har de vurdert og konkludert i saken, sier Knudsen.

Kan ta tid

Som følge av at Strømsgodset følger Olympiatoppens reviderte plan for opptrening av Covid-smittede toppidrettsutøvere, kan det ta tid før alle i troppen er spilleklare.

- Det er den medisinsk faglige vurderingen som ligger til grunn. Man bør bruke like mange dager på opptrening som du har vært syk. Det er av hensyn til at utøverne kan dra på seg komplikasjoner ved starte trening og konkurranse for tidlig. Senere i dag skal jeg kontakte hver enkelt spiller med en sjekkliste på 8-10 punkter for symptomer. Når alle er negative, så kan man plusse på en ekstra dag før de kommer inn for undersøkelser og forsiktig testing, sier Knudsen til klubbnettstedet.

Daglig leder Magne J. Nilsen beskriver situasjonen som utrolig kjedelig.

- Vi er lei oss og forstår frustrasjonen som kommer fra de som har gledet seg til seriestarten. Men vi kan ikke overprøve de medisinske vurderingene som er lagt til grunn. Det veier tross alt tyngst. Nå må vi gjøre alt for å begrense videre smitte og få kontroll på situasjonen, sier daglig leder Magne Jordan Nilsen.

Powered by Labrador CMS