Gulliksen klar for Glimt

Tobias Fjeld Gulliksens dager er som forventet, talte i Strømsgodset. Dermed skroter også klubben prinsippet om å ikke selge egne spillere til eliteseriekonkurrenter.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det er Strømsgodset og Bodø/Glimt som opplyser om at det dårlige kamuflerte salget er gjennomført på sine egne klubbnettsider fredag ettermiddag.

Strømsgodset forsvarer salget med beløpet de får for overgangen, som skal være det nest største i klubbens historie. Noe eksakt beløp vil de imidlertid ikke ut med, men det er tidligere antydet mellom 20 og 30 millioner kroner.

- Primært så har vi jobbet med å finne en klubb til Tobias i utlandet, men det var kun Glimt som kom med et bud i den størrelsesordenen som skulle til for en overgang, uttaler sjef for spillerlogistikk, Jostein Flo i SIF.

- Tobias ønsket denne overgangen, og med ett år igjen av kontrakten, så ville det vært uforsvarlig av oss å avslå bud av en slik størrelse.

Drypper også på Konnerud

Flo roser samtidig Glimt for å velge å legge pengene de har tjent på Europa-spill og store spillersalg hos andre norske klubber, og SIF opplyser at også moderklubben Konnerud får en andel av denne overgangen.

- Dette er penger som gjør at barn og unge på Konnerud får et enda bedre tilbud, sier Magne Jordan Nilsen.

Samtidig kan Godset få ekstramidler av et eventuelt videresalg til Europa dersom Gulliksen fortsetter den gode utviklingen.

- Vil styrke klubben

Salget av 20-åringen fra Konnerud er i Strømsgodset kun overgått av Martin Ødegaard da han gikk til Real Madrid, og er i kroner og øre, et av de største noensinne mellom to norske klubber, ifølge SIF.

- Detaljene i avtalen er konfidensiell, og jeg ønsker ikke å kommentere summer. Men vi er godt fornøyde med rammene. Dette er et stort og viktig salg for Strømsgodset, et salg som gir oss økonomisk stabilitet og forutsigbarhet fremover, og som vil bidra til å skape ny vekst og utvikling i klubben, sier daglig leder Magne Jordan Nilsen.

Jostein Flo uttaler at salget vil styrke klubben - på sikt. For det er ingen tvil om at Gulliksen er et stort offensivt tap for Godset akkurat nå.

- Det er alltid synd å miste gode fotballspillere. Vi ønsker Tobias lykke til videre på ferden og takker for den jobben han har lagt ned i SIF. Tobias er en fantastisk gutt som vi unner alt godt videre. Med det talentet han har, og den mentaliteten og innstillingen han viser, så er vi trygge på at Tobias kommer til å nå langt, sier Flo.

Klubben utelukker ikke at midlene vil brukes på investeringer i nye spillere, men ifølge Flo gir overgangen også andre spillere muligheten til å vise seg frem og ta nye steg.

- Når en spiller reiser videre, så gir det muligheter for andre til å skinne. Utviklingen til Tobias bør være til inspirasjon for våre talentfulle unggutter. Det er lenge siden vi har hatt så mange spennende spillere som kommer opp fra egne rekker, og dette er resultat av målrettet talentarbeid over tid, sier Jostein Flo.

VINKET FARVEL TIL FANSEN: Gulliksen etter scoring i hans siste kamp for Godset - mot nettopp Bodø/Glimt.
Powered by Labrador CMS