- Styr unna fredag i pinseutfarten

Det blir mye trafikk når 1,6 millioner nordmenn skal ut og reise i pinsen. Fredag blir sannsynligvis pinsehelgens mest trafikkerte dag.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: – Du kan forvente kø og kaos på fredag, så har du mulighet, bør du unngå å kjøre denne ettermiddagen, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB. Hun viser til skadetall og bompasseringer fra fjorårets pinse.

I fjor registrerte Fremtind 650 bilskader bare i pinsehelgen, og det var aller flest bilskader på fredag.

Opp mot 30 prosent mer trafikk

Fremtinds datterselskap, Fremtind Service, er Norges største utsteder av bombrikker og ser hvor mye trafikk det er på veien ut fra bompasseringer. Svein Skovly i Fremtind Service bekrefter at fredag før pinse har mer trafikk enn normalt, både i retning Vestfold og Telemark, og nordover fra Oslo på strekningen Gardermoen – Moelv.

– Tallene viser at E18 Telemark har 30 prosent mer trafikk på fredag før pinse enn påfølgende fredag, mens E6 nordover har 18 prosent mer trafikk. Da skal det ikke voldsomt mye til før det kan bli kø og problemer, sier Skovly.

Økt risiko for ulykker

I en fersk undersøkelse Respons Analyse har gjennomført på vegne av Fremtind, oppgir hele 1,6 millioner nordmenn at de skal reise i pinsen, og flesteparten skal på hyttetur.– Mange biler på veiene gir økt risiko for ulykker og bilskader. I tillegg nærmer vi oss årstiden hvor det normalt skjer flere dødsulykker. Det stiller enda større krav til oss i trafikken, sier Hofstad-Nielsen, som har noen klare råd til deg som skal ut og kjøre:

– Unngå høy fart og forbikjøringer, og la mobilen ligge mens du kjører.

Slik tilbringer vi pinsen

  • Fem prosent skal til utlandet.
  • 13 prosent skal reise til et annet sted (enn hytta) innenlands.
  • 21 prosent skal på hyttetur.
  • 61 prosent skal være hjemme.
Powered by Labrador CMS