NEI TIL MILJØPARTIET: Industri- og næringspartiets Lars Krogsund kan få viktig innflytelse og kan fort ende opp i kommunestyret etter valget.

Utelukker MDG-samarbeid

INP i Drammen kaller seg blokkuavhengige og et sentrumsparti, men i den direktesendte debatten hos DRM24 fredag kveld ble det klart at det var et annet sentrumsparti de så godt som utelukker samarbeid med etter valget.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det partiet var Miljøpartiet, slo 2. kandidat for Industri- og Næringspartiet, Lars Krogsund fast.

- Jeg kan si så mye at jeg tror vi skal ha veldig, veldig vanskelig for å samarbeide med MDG. Jeg tror vi skal ha et veldig stort problem med det. De få samtalene som vi har hatt, har vi tegnet konstellasjoner uten MDG på begge sider, sa Krogsund.

Men han gjentok igjen:

- Rødt eller blått er ikke viktig for oss. Vi har mange saker vi er enige med både Rødt og Fremskrittspartiet om, men vi må se hvordan det politiske landskapet i Drammen ser ut når velgerne har sagt sitt.

På målingene har INP vært inne i kommunestyret med både to og tre mandater, og kan derfor få avgjørende innflytelse i en vippeposisjon når et flertallsamarbeid skal spikres.

Se hele debatten her:

Sentrum heller mot venstre

Også Sajid Mukthar fra Partiet Sentrum lettet litt på sløret, til tross for at også de liker å karakterisere seg som et blokkuavhengig sentrumsparti. Og det er at preferansene er sterkere mot venstre enn mot høyre.

- Ved stemmelikhet vil vi først henvende oss til venstresiden, sa Mukhtar, men ville på sin side ikke utelukke samarbeid med noen partier.

- Vi vil ende opp med den siden hvor vi får størst gjennomslag. Men står det likt ender vi nok opp på venstresiden, sa Mukhtar.

Konservativt har hele tiden flagget sin borgerlige tilhørighet, mens Ståle Sørensen og Folk i Drammen vil fortsatt ikke gå noe lenger i å antyde noen preferanser selv etter alt bråket med sine gamle samarbeidskamerater.

HELLER MOT VENSTRE: Partiet Sentrum og lokallagsleder Sajid Mukhtar.
DEBATT: Det var de nye listepartiene i Drammen, Konservativt, Partiet Sentrum, Industri og Næringspartiet og Folk i Drammen som møttes til den siste valgdebatten hos DRM24 fredag kveld, med Tom Berntzen som ordstyrer.
Powered by Labrador CMS