Brrr...iskald kuldemåling i Drammen: 27 graders forskjell

Etter 24 dager med temperaturer over 20 grader krøp temperaturen helt ned i 1,3 grader 7. juni.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: I perioden 11. mai til 4. juni bikket maksimumstemperaturen i Drammen under 20 grader kun én gang. I løpet av den siste uka har temperaturen også passert 28 grader to ganger - men fra onsdag kom det et væromslag.

Og fra nesten tropetemperaturer (3. juni var ikke temperaturen lavere enn 16,6 grader på natta), tok sommervarmen brått slutt. I morgentimene fredag dalte temperaturen helt ned i 1,3 grader, viser tall fra den offisielle målestasjonen på Konnerud. Kaldere har det ikke vært siden april.

-  I fjellet i Sør-Norge er det fare for snø og is på veiene, særlig om natta og i morgentimene Faren gjelder hele helgen, skriver Meteorologisk Institutt i et farevarsel fredag for fjellet i Sør-Norge.

At vi etter en rekordvarm mai skulle bli avløst av vintertemperaturer i juni var det kanskje ikke så mange som hadde trodd, og ifølge meteorologene er det heller ingen ny sommervarme å spore med det første.

-  Det ser ikke ut til å bli en fortsettelse av den til dels ekstreme varmen vi hadde i mai. Denne helgen, særlig lørdag, vil minne om høst med temperaturer opp mot 15 grader. Regnjakke vil erstatte badetøy, uttaler meteorologene.

Lurer du på hvor varmen ble av? Den finner seg for øyeblikket øst i Middelhavet, hvor Kypros nå er varmest på kontinentet med 41 grader i Nikosia.

Langtidsvarselet for Drammen er nokså trist lesning:

Powered by Labrador CMS