I natt: Vindkast på 24 sekundmeter

Det har vært tidvis vært rimelig heftig vær i drammensområdet natt til mandag - men så langt har det hele forløpt seg uten store materielle hendelser eller konsekvenser for mennesker.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Aller mest værhardt var det ifølge målestasjonene i Drammen rundt midnatt etter at vinden tok seg voldsomt opp sent søndag kveld. Da ble det målt 23,7 sekundmeter i et vindkast ved målestasjonen til Meteorologisk Institutt på Berskog.

Det er tett på full storm vindstyrke, som på Beaufort skala beskrives slik: «Trær rykkes opp med rot, stor skade på hus». Middelvinden passerte i samme tidsrom 10 sekundmeter, som tilsvarer liten kuling.

Gjennom natten løyet vinden en del, før den tok seg opp igjen i morgentimene. Det er ventet en topp i vindværet i drammensområdet tidlig formiddag mandag, med svært sterke vindkast.

Politiet opplyser til DRM24 at de kun har hatt én eneste melding på vindværet så langt i drammensområdet, hvilket var et tre over Bergerveien rundt midnatt.

Det er heller ikke registrert strømbrudd i drammensområdet som følge av vindværet natt til mandag, men DRM24 er kjent med at enkelte strekninger med gatelys har vært mørklagt.

- Men vi er forberedt på at det kan komme flere meldinger etter hvert som folk våkner. Når jeg kjørte til jobb i dag lå det søppelkasser og postkasser strødd overalt, sier operasjonsleder Trond Egil Groth fra Drammen til DRM24.

Andre steder i distriktet er det meldt en del materielle skader, blant annet i båthavna i Holmestrand hvor flere båter i havnebassenget har fått skader, og flere seilbåter i opplag skal ha veltet.

DRM24.no kommer tilbake med mer

Powered by Labrador CMS