MYE PÅ MENYEN: Værgudene ser ut til å være rause med regnskyllene de neste dagene - men sol og blå himmel er ikke langt unna.
MYE PÅ MENYEN: Værgudene ser ut til å være rause med regnskyllene de neste dagene - men sol og blå himmel er ikke langt unna.

Nye regnbyger i anmarsj

De neste dagene vil preges av passerende nedbørsfronter - som også kan by på lyn og torden.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Godværet slipper imidlertid ikke helt taket: Sol og varme er fortsatt blant ingrediensene i perioden fredag-søndag, som får «alt» av vær på en gang.

Stikkordet er raskt skiftende vær, for mens fredagen ser ut til å starte med sol grytidlig på morgenkvisten, viser ferske prognoser at det skal skye over med fare regn- og tordenbyger i formiddagstimene - før sola og varmen igjen er ventet å gjøre sitt inntog på ettermiddagen.

Torsdag ble det målt 28,0 grader i Drammen, og det blir ikke langt unna fredag ettermiddag; ifølge Meteorologisk Institutt ventes det 26 grader i Drammen.

OPPDATERT: Meteorologisk Institutt sendte i morgentimene fredag ut farevarsel for styrtregn på Østlandet, med opptil 15mm på en time. Det gjelder imidlertid i hovedsak området nord for for Oslo.

Lørdagen ser foreløpig også ut til å starte med et regnskyll tidlig morgen, før store deler av dagen ventes å preges av sol og temperaturer godt opp på 20-tallet.

Også søndag ser værtypen ut til å bli av det skiftende slaget - så ikke planlegg noe utendørs uten å ha det i bakhodet - eller en paraply tilgjengelig - denne helga.

Langtidsvarselet ser ut til å fortsette på samme måten - mye lettskyet, pent vær, men noe kjøligere enn vi har hatt de siste dagene - og utrygt for regn.

Sa noen typisk, norsk sommer?

Slik blir været:

Powered by Labrador CMS