Styrtregn ga 45mm nedbør på et døgn - sender ut nye farevarsel

Mandag kveld og tirsdag morgen kom det ei skikkelig rotbløyte i Drammen. Våtest var det på Konnerud som fikk hele 24,5mm nedbør på under to timer mandag kveld.

Publisert Sist oppdatert

KONNERUD: Offisielle målinger fra Meteorologisk Institutt viser at Konnerud fikk i overkant av 45mm nedbør siste døgn. 

Mest kom det i perioden 20-22 mandag kveld med tilsammen 24,5mm på Konnerud. Mye kom det også tirsdag morgen med omlag 11mm nedbør fra 06-07.

Og drittværet er ikke over. Etter et lite pusterom tirsdag ettermiddag og onsdag er det ventet en ny runde med kraftig nedbør torsdag-fredag.

I et farevarsel sendt ut onsdag ettermiddag varsler Meteorologisk Institutt 40-60mm nedbør lokalt i perioden natt til torsdag-fredag formiddag.

- Torsdag og første del av fredag ventes mye nedbør i området. I løpet av 24 timer kan det komme 40-60 mm, enkelte steder mer. Det vil også være lokalt kraftige byger på 10-15 mm/t. Plasseringen av den kraftigste nedbøren er fortsatt noe usikker. Nedbøren kommer først inn i vest og beveger seg østover, heter det i farevarselet.

I helga ser det foreløpig nokså lovende ut for et lite pusterom igjen - da er det foreløpig varslet lettskyet, pent vær og 16 varmegrader - med fare for noen sporadiske regnbyger. Med andre ord er det håp for folkefest i Drammen under Globusfestivalen lørdag ettermiddag.

Powered by Labrador CMS