Firedobbelt farevarsel: - Gjør dere klare for full pakke fra Kong Vinter!

Meteorologisk Institutt har sendt ut farevarsel for hele fastlands-Norge som følge av et voldsomt stormsenter som bygger seg opp i Nordsjøen og treffer med full styrke de neste dagene.

Publisert Sist oppdatert

OPPDATERT ONSDAG: Meteorologisk Institutt har nå sendt ut firedobbelt farevarsel for drammensområdet: Mye snø, kraftig regn, kraftige vindkast og fare for jordskred.

ØSTLANDET: - Stormsenteret kommer til å prege været i flere dager fremover i nesten hele Norge, uttaler Meteorologene på Twitter.

Det var fra før varslet økte temperaturer og en del nedbør i form av både snø og regn de neste dagene, men nå viser ferske prognoser behov for en justering. Nå anslår Meteorologisk Institutt lokalt rundt 40 centimeter snø i Sør-Norge. 

- I kystområdene kommer det meste av nedbøren som regn. Vær forberedt på slapseføre, skriver Meteorologene videre.

For drammensområdet sin del er det fortsatt farevarsler for snø aktive, og etter en del snø tirsdag kveld, er det ventet inntil 20 centimeter snø og nullføre i løpet av onsdag.

Voldsomt ruskevær torsdag

Men også her går nedbøren over i regn torsdag. Da er temperaturene ventet å øke til fire varmegrader.

I tillegg er det ventet opp mot 50mm nedbør, i all hovedsak som regn. I tillegg er det ventet kuling og kraftig vindkast, i det som er et kraftig forbipasserende uvær.

Regnværet fortsetter fredag, men både nedbørsmengdene og vindstyrken avtar. Lørdag blir fortsatt mild, mens det natt til søndag er er ventet å fryse på igjen, viser langtidsvarselet.

FØLG VÆRET DIREKTE PÅ VÅRE WEBKAMERAER

GRAFIKK: METEOROLOGISK INSTITUTT
Powered by Labrador CMS