Pinsehelga blir kald og klissvåt

Ofte bærer pinsen og den siste helga i mai preg av skikkelig sommervarme. Det må man se langt etter i år.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det er ingen ting med de siste prognosene fra Meteorologisk Institutt som bærer bud om sommer i det vi nærmer oss den klassiske utfartshelga med helligdager og fri til og med mandag.

I det vi går mot helga ser det ustabile været ut til å fortsette - og å stabilere seg mer mot den regntunge siden med mer eller mindre sammenhengende regn fra lørdag til mandag. 

Per nå ser det ut til å kunne bli en åpning for noen solstråler lørdag kveld, men med dagtemperaturer på mellom 10 og 13 grader er det neppe noe som frister til strandliv og paraplydrinker i pinsen.

Ingen sommer i sikte

Langtidsvarselet strekker seg frem mot månedsskiftet og juni måned, men foreløpig ser den ustabile værtypen ut til å fortsette så langt meteorologene spår.

Kjølig vær, en del regnbyger og noe lettskyet vær og sol innimellom preger værtypen - men foreløpig må vi altså se langt etter temperaturer på 20-tallet.

Tradisjonelt har Østlandet i mange år kunne nyte godt av flott vær i pinsen - både i fjor og i 2018 kunne Drammen notere seg høysommerdager med temperaturer godt opp på 20-tallet. I 2018 registrerte man faktisk fire (!) tropedager på én uke siste uka i mai - og hele 25 dager over 20 grader - i sterk kontrast til årets mai-måned.

LES MER OM VÆRET

Slik ser langtidsvarselet ut for Drammen:
Powered by Labrador CMS