FLOM: Her fra Konnerudgata i 2015.

Styrtregn i anmarsj: Sender ut farevarsel for flom- og jordskred

Prognoser med opp mot 60mm nedbør på kort tid onsdag har fått meteorologene til å trykke på alarmknappen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Som tidligere omtalt er det ventet vesentlige nedbørsmengder onsdag, og nå har prognosene blitt oppjustert til lokalt 40-60mm nedbør.

- I tillegg er grunnvannstanden og vannmetningen i bakken stedvis svært høy etter vedvarende snøsmelting i fjellet og flere dager med regn. Det er i tillegg fortsatt sterk snøsmelting i fjellet 15-25 mm/døgn, opplyser Meteorologisk Institutt.

Det er derfor sendt ut farevarsel for jordskred fra tirsdag kveld. Farevarselet gjelder deler av Østlandet, inkludert drammensområdet.
 
- Det ventes noen hendelser, enkelte store kan forekomme. Bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt. Skredene kanaliseres ofte ned forsenkninger og bekkeløp og kan da utvikle seg til flomskred, heter det i farevarselet.

I tillegg til store nedbørsmengder er det også ventet frisk bris og lave temperaturer med rundt 10 grader. Fra torsdag blir været bedre, og i løpet av kommende helg kan drammenserne vente seg rikelig med sol og over 20 grader.

Slik ser været ut for Drammen onsdag:

LES OGSÅ: Sommer i sikte: Varsler 20+ og sol!

LES MER OM VÆRET

FØLG VÆRET DIREKTE PÅ VÅRE WEBKAMERAER

Powered by Labrador CMS