VM-bronse til Eiker Cheer Team

Første gang et juniorlag i hiphop fra Norge har tatt medalje i VM.

Publisert

USA/DRAMMEN: ECT Eagles Groundbreakers har nok en gang representert som Team Norway i kategorien Junior Hiphop i VM i Cheerleading, Orlando USA denne helga. Dette på bakgrunn av gullet de tok i EM i fjor i Verona, Italia.

Groundbreakers består av 19 jenter og 1 gutt i alderen 15 til 18 år, stort sett fra Eiker og drammensområdet, og er ett av mange lag som kommer fra Eiker Cheer Team som holder til i Hokksundhallen på Loesmoen.

Målsettingen var å komme topp 5, men samtidig hadde de et håp om å kunne ta en pallplass. Og dette klarte de virkelig, forteller klubben i en oppsummering etter konkurransen. Laget lå som nummer 3 etter semifinalen, og den plasseringen klarte de å holde også etter at finalen var gjennomført.

- For en dag det har vært. Junior HipHop startet dagen med en knallsterk kjøring med klare forbedringer fra dagen før og med masse attitude. Bronse er en sterk plassering, sier Thomas Kejser-Lervik, leder av Norges Amerikanske Idretters Forbund (NAIF).

Denne pallplasseringen er også første gang et juniorlag i hiphop fra Norge har tatt medalje i VM.

Tre av tre mulige på pallen

De to andre juniorlagene Norge hadde med i Cheerleading, Junior All Girl og Junior Coed, lå begge på pallen etter semifinalen, og etter finalen endte Junior All Girl på en delt 2. plass sammen med Finland, mens Junior Coed tok en flott 3. plass.

ECT Eagles har også to utøvere i Senior Pom med på det norske landslaget. Helene del Pozo og Anna Vestnes var med å ta en flott 6. plass i en meget sterk kategori fredag formiddag. Det er første gang på 10 år at Norge har stilt med landslag i denne kategorien.

Neste mål for Norge og ECT er å forsvare EM-gullet, denne gangen på hjemmebane på Oslofjord Convention Centre hvor deltakere fra hele Europa kommer på besøk i slutten av juni.

Powered by Labrador CMS