NY VRI: Årets barnetog gikk fra oppstilling i Prestegårdsparken og gjennom gågata før det fulgte sin ordinære rute gjennom Bragernes Torg, opp Kirkebakken og bort til Byparken.

17. mai i bilder - her går barnetoget i gågata

En historisk omlegging av barnetogets rute gikk ikke helt knirkefritt, men et Drammen badet i sol sørget allikevel for topp stemning blant tusenvis av festkledde i sentrum på nasjonaldagen.

Publisert Sist oppdatert

SENTRUM: En noe kortere rutere enn normalt, men som allikevel tok lenger tid enn vanlig som følge av unormalt lang strekk i toget.

Mens de første skolene unnagjorde turen i ekspressfart, ble det av ukjente årsaker store mellomrom på flere minutter bakover i toget, hvilket førte til at en del oppmøtte langs togruten gikk da de trodde toget var ferdig. Først halvannen time etter at toget startet var de siste skolene på plass i byparken.

Stemningen var allikevel upåklagelig både i tog og hos publikum, som skinte om kapp med sola i Drammen. Med passe frisk bris i lufta fikk i tillegg flagg og faner god vind i seilet, og når dette skrives har nok allerede de første porsjonene med is blitt fortært på Bragernes Torg.

Tivoli, russetog og program fra torgscenen er blant øvrige programposter i Drammen på nasjonaldagen.

SE FLERE BILDER FRA FEIRINGEN I SENTRUM:

Powered by Labrador CMS