Avvikler den praktiske drosjeprøven

Regjeringen håper på økt rekruttering av drosjesjåfører i distriktene.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: – Vi ser at drosjenæringen i distriktene sliter med rekrutteringen, og regjeringen ønsker å bidra til økt rekruttering. Selv om det sannsynligvis er flere grunner til at færre velger dette yrket i distriktene, kan vi ikke utelukke at prøvekravene kan spille en rolle. Derfor avvikler vi nå kravet om praktisk drosjesjåførprøve, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

I dag må personer som søker om kjøreseddel for drosje bestå både en teoretisk og en praktisk drosjesjåførprøve hos Statens vegvesen for å kunne bevise at de har god nok fagkompetanse. Nå har Samferdselsdepartementet bedt Statens vegvesen avvikle den praktiske drosjesjåførprøven. Det betyr likevel ikke at en kan få kjøreseddel uten å bevise fagkompetanse, da kravene om teoretisk drosjesjåførprøve er uendret, uttaler samferdselsdepartementet i en pressemelding.

– Selv om den praktiske drosjeførerprøven avvikles, stilles det fortsatt høye kompetansekrav til drosjesjåfører i Norge. Det er viktig, fordi folk må kunne ha tillit til at drosjesjåførene kan jobben sin, og det bidrar den teoretiske prøven til, sier samferdselsministeren.

Den praktiske drosjesjåførprøven har i dag kun vært tilgjengelig på utvalgte trafikkstasjoner i landet, og for noen har dette gitt både lang reisevei og noe ventetid for å få ledig time. Den teoretiske prøven er billigere for kandidaten å gjennomføre, har kort ventetid for ledig time og er tilgjengelig på alle Statens vegvesens trafikkstasjoner, uttaler departementet.

Samferdselsdepartementet skal evaluere og vurdere virkningene av tiltaket senere.

Powered by Labrador CMS