SKAPTE TRØBBEL I STABÆK-FORSVARET: Drammen Bandys landslagsspiller Lene Aamodt (25) brukte svimle bærumsjenter som «rundingsbøyer» og skapte flere store sjanser, men fikk dessverre ikke uttelling i form av mål.

Drammens bandydamer startet sluttspurten for sent mot sterke Stabæk

Bærumsdamene så ut til å cruise inn til en komfortabel seier med 4-0-ledelse, men Drammen slo tilbake med to kjappe mål mot slutten i kvinnenes eliteserie på Marienlyst.

DRAMMEN: Drammensjentene stod oppført med ett tap (3-2 borte mot Ready) og Stabæk med én seier før den andre eliteserierunden i bandy for kvinner tirsdag.

Gjestene fra Bærum kom definitivt best ut av det i første omgang med en komfortabel 3-0-ledelse, og kunne raskt gjort målforskjellen enda større hadde det ikke vært for drammens veteran-målvakt Hanna Karense Galleberg, som blant annet reddet straffe på mesterlig vis.

Galleberg, som forøvrig gjorde comeback til årets sesong etter ti års bandypause, viste at hun fortsatt behersker nivået på øverste nivå uten problemer.

STABÆK PÅ FARTEN: Et av mange forsøk som ble stoppet av Drammen.

Viste potensiale

Etter hvilen bølget spillet mer frem og tilbake, og det var først etter 4-0 til gjestene at Drammen bestemte seg for at nok var nok og startet opphentingen.

Spesielt i siste halvdel av omgangen viste drammensjentene for alvor hvilket potensiale som bor i laget, og satte første redusering ved kaptein Ruth Eline Borge. Målene kan komme kjapt i bandy, og plutselig var ikke kampen lenger avgjort.

Drammen spilte seg til flere gode sjanser, og supertalentet Andrine Høydahl (16) fulgte opp med 4-2-reduseringen etter et enestående soloraid gjennom Stabæk-forsvaret, før hun avsluttet det hele med en praktfull lobb bak en sjanseløs Stabæk-målvakt.

FART PÅ SKØYTENE: Andrine Høydahl demonstrerte et tempo som få kunne holde tritt med - forøvrig lett gjenkjennelig med rosa lisser og matchende teip på kølla.

Drammensjentene var plutselig for alvor i «dytten», og hadde kampen hatt 10 minutter ekstra spilletid er det tvilsomt om alle poengene hadde blitt med forfjamsende Bærumsjenter hjem.

Uten poeng etter to tøffe runder

Kampen endte imidlertid 4-2 til et solid Stabæk-lag, som foreløpig topper tabellen mens Drammen fortsatt er uten poeng etter to tøffe runder.

Det bør imidlertid være gode muligheter også for drammensjentene å starte poengsankingen i serierundene som følger.

PS: 14. desember er det lokalderby mellom Solberg og Drammen Bandy på Marienlyst - Solberg er også uten poeng etter de to første rundene, har antagelig planer om å revansjere 8-0-tap for Drammen i generalprøven før seriestart.

LANDSLAGS-TRIO: Lene Aamodt (25) til venstre og kaptein Ruth Eline Borge til høyre (28) er landslagsaktuelle for Norge før VM i januar, mens Andrine Høydahl (16) i midten trolig blir å se på U17-landslaget.
INGEN LUKSUS-TILVÆRELSE: Det er lite primadonnanykker å spore i eliteserien i bandy, her må spillerne selv ta i et tak og bli med på dugnaden etter kamp.