MATCHVINNER: Målsniken Even Blom, med et velkjent etternavn i bandykretser, avgjorde NM-finalen på overtid og gratuleres her av lagkameratene.

Konneruds smågutter norgesmestere i bandy etter historisk finale

Med rene skisprint-stemningen og flere hundre fremmøtte tok blandingslaget Konnerud/MIF en knallsterk 3-2-seier mot forhåndsfavoritten Stabæk på Konnerud stadion.

KONNERUD: Det var første gang i historien Konnerud IL arrangerte en offisiell NM-finale i lagidrett noensinne, og hvilken dramatikk det ble oppe på byens tak. Med flomlys og gnistrende bandyforhold lå alt til rette for en perfekt ramme torsdag kveld da lagene fra 08-09-årgangen entret banen på høytidelig vis til tonene fra «Ja vi elsker».

På forhånd var Stabæks meget sterke smågutt-kull favoritter, etter å ha gjort mer eller mindre rent bord tidligere i sesongen og slått Konnerud/MIF 0-5 i seriespillet. Men alle finaler lever sitt eget liv, og det var hjemmelaget som tok føringen i kampen med 1-0 signert Alfred Petersen.

Et ballsikkert Stabæk-lag dominerte imidlertid mye av spillet i kampen, og utliknet før Konneruds Martin Nurminen hamret inn 2-1 på et langskudd. Det skulle vise seg at hjemmelaget tok godt vare på de mulighetene de fikk, og etter en meget effektiv førsteomgang gikk lagene til pause med hjemmelaget i føringen.

- Vi var litt nervøse i første omgang, og Stabæks taktikk greide å drepe mye av spillet vårt, forteller KIL-trener Rune Stærkeby til DRM24.

1-0: Alfred Peterson gjorde alt etter boka da han rundet Stabæks målvakt og sendte Konnerud/Mjøndalen i føringen.
2-1: Martin Nurminens fryktede skudd skapte trøbbel for Stabæk. I bakgrunnen jubler MIF-sjef Svein-Erik Gevelt.

Dramatiske sluttminutter

Kampen fortsatte i samme spor etter pause med et ballbesittende Stabæk som presset på for utlikning, men guttene fra Konnerud og Mjøndalen forsvarte seg mesterlig og holdt buret rent helt til siste ordinære spilleminutt - da Stabæk nok en gang utliknet til 2-2 i noen dramatiske sekunder.

Men da hele stadion forberedte seg på ekstraomganger viste nok en gang hjemmelaget seg som dødelig effektive: Nesten tre minutter på overtid måtte Stabæks målvakt gi en retur på et knallhardt frislag fra Martin Nurminen på distanse, og der dukket måltyven Even Blom (sønn til SSK-legenden Ole Blom) opp og satt ballen i nota slik hans far var kjent for på 90-tallet - til elleville jubelscener.

Det var mer eller mindre det siste som skjedde før dommeren blåste av finalen, og Konnerud IL kunne supplere et velfyllt premieskap med det som skal være klubbens fjerde tittel for aldersbestemte bandylag.

- Det var en flott ramme og en kjempeopplevelse for gutta. Jeg tror ikke Stabæk hadde regnet med å tape kampen, og samtidig hadde vi nok litt tur, men det skal man ha. Gutta har jobbet knallhardt og fortjente dette, sier Stærkeby til DRM24.

VIP-OPPMØTE: Det var ikke bare bandyforeldre på Konnerud stadion, her ser vi Konnerudværing og Høyres ordførerkandidat i Drammen, Kjell Arne Hermansen, flankert av styreleder i Konnerud idrettslag og Høyre-politiker Kristin Ørmen Johnsen.