MIF med stortap i den utsatte Stabæk-kampen

Mjøndalen og Stabæk møttes allerede mandag kveld på Vassenga etter at kampen som var berammet til søndag ble utsatt som følge av dommer-skandalen.

MJØNDALEN: Det skjer etter at MIF-spiller Alexander Serov tidlig mandag kveld ble frikjent av ankeutvalget i Norges bandyforbund, etter at dommeren som hevdet seg påkjørt av Serov anket bandyforbundets protest- og sanksjonsutvalg sin beslutning om å ikke ilegge Serov straff etter hendelsen forrige uke.

Og den rutinerte russeren lot seg åpenbart ikke affisere av utenomsportslig støy, for det var alltid sentrale Serov som gav kampen en pangåpning for MIF med 1-0 på corner etter bare fem minutters spill. Mjøndalen imponerte i første omgang og holdt på ledelsen i 25 minutter, før Stabæk tok over det meste som skjedde på Vassenga.

Heretter skulle bortelaget, som kjemper om seriegullet, score hele åtte mål, før bruntrøyene fikk et trøstemål på tampen. MIF måtte dermed innfinne seg med en ny nedtur i årets bandysesong, som med unntak av juledagsderbyet mot Solberg (hvor også Serov avgjorde for Mjøndalen), har skuffet stort. En mager trøst kan være at MIF i det minste forbedret resultatet i returoppgjøret på hjemmebane etter forrige ukes slakt på Stabekkbanen, som endte med skrekksifrene 12-1 - og en samlet målforskjell på 20-3 på to kamper.

Etter siste serierunde som spilles denne uka starter imidlertid Mjøndalen med blanke ark i NM-sluttspillet, men kan vente seg knallhard motstand allerede i første kvartfinale mot et av topplagene.

Slik ser tabellen ut før siste serierunde:

Dommer-saken avsluttet

Bandyforbundet landet altså på samme konklusjon som den opprinnelige i Serov-saken, og dette skal Bandydommernes forening, som anbefalte sine dommere å ikke møte til kamper hvor Serov stod på dommerkortet etter dommerens anke, nå ha akseptert.

Etter hva DRM24 erfarer bestod ankeutvalget blant annet av John Arnesen, som var supervisor i Ready-kampen hvor hendelsen inntraff, samt den svært rutinerte drammenseren Kjell Borgersen.

Hoveddommer fra Ready-kampen som hadde episoden med Serov, var ikke en del av dommertrioen mot Stabæk mandag.