«ÆLV CLASSICO» PÅ IS: Solberg-Mjøndalen, her fra lokalderbyet 2. juledag i fjor.
«ÆLV CLASSICO» PÅ IS: Solberg-Mjøndalen, her fra lokalderbyet 2. juledag i fjor.

Nedre Eiker-klassiker i bandyens seriepremiere

Fredag 12. november spilles bandyklassikeren Solberg hjemme mot Mjøndalen. Grunnet regn og mildvær blir det trolig den første kampen i årets eliteserie.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: For kampen mellom Drammen Bandy og Skeid (onsdag 10.11), står nemlig i fare for å bli utsatt.

Lagene fra det gamle Nedre Eiker stiller med litt forskjellig utgangspunkt før bandyen starter opp på alvor. Solberg, og også Drammen Bandy, har gjennomført treningsøkter og kamper i svenske bandyhaller, men ikke Mjøndalen. Bruntrøyene sikter likevel på en plassering blant de beste i årets sesong.

- Jeg tror det blir en kamp mellom oss og Drammen om 4. plassen, vurderer MIF-trener Bent Gommerud som håper på en plass i NM-semifinalen i februar neste år. Han og representanter fra de lokale toppklubbene hadde tirsdag møt opp til pressetreff i Solbergs nye klubbhus, samtidig som regnet høljet ned ute og bandyisen var mildt sagt syltynn på Solbergbanen.

KAPTEINER: Per Torolf Løistegård (f.v.), Drammen Bandy, Petter Moen (Solberg) og Christoffer Askheim (Mjøndalen) er tre kapteiner som vil kjempe om en topplass i eliteserien.
KAPTEINER: Per Torolf Løistegård (f.v.), Drammen Bandy, Petter Moen (Solberg) og Christoffer Askheim (Mjøndalen) er tre kapteiner som vil kjempe om en topplass i eliteserien.

Utvikle unge spillere

For Solbergs del blir det generalprøve søndag 7. november mot Stabæk i Vikingskipet. Slik vurderer Solbergs trener Thomas Moen den kommende sesongen:

- For vår del har vi mistet Mathias Stavis (studier) og det vil bli et savn, mener Moen.

MISTER NØKKELSPILLER: Solbergs Mathias Stavis.
MISTER NØKKELSPILLER: Solbergs Mathias Stavis.


Han har imidlertid med en rekke unge talenter i den store A-lagsstallen, og ser lyst på Solbergs bandyfremtid:

- Vi skal utvikle egne talenter fra 04- og 03-årgangene, og samtidig bruke tid på å spille oss i form.

Han, som de to øvrige lokale trenerne, vil ikke si at de går for gull i serien.

- Ønsket er at vi skal holde et høyt nivå i serien og kjempe i toppen, og minst en plass i NM-semifinalespillet, sier Thomas Moen som kan se frem til at tidligere landslagsspiller Sondre Kristoffersen har gjort comeback i Solberg-trøya.

Drammen-trener Ove Ronny Nørgaard og Per Torolf Løistegård (kaptein) er samstemte om at en 4. plass i serien og en NM-semifinale er de plasseringsmessig målene denne sesongen.

Drammen har mye ungt og talentfullt, og i tillegg fått en ny spiss i Andreas Sletta (fra Ullern) og midtbanemotoren Didrik Land har gjort comeback. Mistet har Drammen gjort i Christoffer Norgren, som har dratt hjem til Sverige.

Spillere i avgang har også Mjøndalen gjort i Patrik Døhlen Holm (lagt opp) og Kristian Andersen (studier). Inn har kommet talentet Eirik Andersen og en russer (klar om cirka to uker), som MIF i skrivende stund ikke ville oppgi navnet på.

Mer bandysendinger

TRENER: Thomas Moen (f.v.) har lagt opp den aktive karrieren, og satser nå som trener på og få Solberg opp blant de aller beste i Norge
TRENER: Thomas Moen (f.v.) har lagt opp den aktive karrieren, og satser nå som trener på og få Solberg opp blant de aller beste i Norge

Bandyen har via blant annet interesseorganisasjonen Norsk Elite Bandy (NEB) jobbet med å gjøre bandyen mer synlig for folk flest. Flere livesendinger på YouTube har kommet de siste året, og mer blir det fremover lover NEBs Stein Holo.

- Det jobbes også i bandyforbundet med å få til en avtale med TV2, opplyser Holo.

Solberg vil aktivt bruke kampopptakene i sitt treningsarbeide.

- Viktig analyseverktøy i vårt treningsarbeide, melder Solbergs kaptein og landslagskjempe Petter Moen.

Blir han tatt ut på VM-laget, så kan han og mange bandyspillere se frem til en travel sesong med klubbkamper, landskamper, sluttspill og VM-turnering i månedsskiftet mars-april i Russland.

Trolig utsatt seriestart

Grunnet mildværet blir det sannsynligvis ikke spilt noen kamper på den tenkte premieredagen onsdag 10. november. En intens sesong vil som de siste årene kulminere med NM-finaler, mest sannsynlig på Frogner stadion i Oslo, i mars.

Den 11. mars spilles damefinalen, og lørdag 12. mars blir det kveldskamp om herrenes kongepokal.

SERIETIPSET:

Slik tipper Drammen Live24 årets eliteserie:

  1. Ready (med mange forsterkninger)
  2. Stabæk
  3. Solberg
  4. Drammen Bandy
  5. Mjøndalen
  6. Sarpsborg
  7. Ullevål
  8. Ullern
  9. Skeid
  10. Høvik


Plasseringene 1-8 går til NM-sluttspillet, nest siste lag spiller kval. mot 2. plasserte i 1. divisjon, og siste laget rykker ned.

Powered by Labrador CMS