FIKK REVANSJE: Solberg gjenopprettet skaden fra i fjor med å knuse gjestene fra 3050 - her er det fartsfantomet Sondre Kristoffersen, kampens store profil med fem scoringer, som får en albue i ryggen og ble sendt over vantet på ulovlig vis.
FIKK REVANSJE: Solberg gjenopprettet skaden fra i fjor med å knuse gjestene fra 3050 - her er det fartsfantomet Sondre Kristoffersen, kampens store profil med fem scoringer, som får en albue i ryggen og ble sendt over vantet på ulovlig vis.

Solberg holdt lekestue med erkerivalen: - Satser på medalje

4-0 etter kvarteret var spilt. Måltavla stoppet på 10-4 i en meget komfortabel hjemmeseier i serieåpningen mot Mjøndalen på Solbergbanen.

Publisert Sist oppdatert

KLIKK PÅ VINDUET FOR Å SE KAMPEN I REPRISE!

SOLBERGELVA: En del har sådd tvil og usikkerhet om Solbergs kvaliteter denne sesongen. Tradisjonen tro har laget flasket opp nye spillere fra egne rekker istedenfor å hanke inn russere og svensker som en del av de andre elitelagene gjør.

Solberg har de siste årene mistet flere viktige nøkkelspillere, men har jobbet godt med rekruttering - og har fortsatt superkvaliteter i laget som Sondre Kristoffersen, Christoffer Nålby, Eirik Lunden og Eirik Bø Johnsen (kaptein i år) som kan avgjøre kamper. Det skulle også vise seg å holde stikk mot et ustabilt Mjøndalen-lag, som spesielt innledningsvis i kampen hadde store problemer med å holde tritt med de kvitkledde.

Etter bare kvarteret spilt hadde Solberg banket inn fire mål - og lagene gikk til pause på hele 6-1. En bortimot ustoppelig Sondre Kristoffersen spilte en nøkkelrolle i det offensive spillet til Solberg, og superspissen la på til 7-1 rett etter hvilen etter et soloraid av de sjeldne

Etter dette roet Solberg ned tempoet et par hakk, kampen jevnet seg noe ut, og gjestene fikk et par nettkjenninger - men seieren var aldri truet for Solberg som altså åpnet sesongen med årets friskeste målforskjell på hele 10-4 etter første runde - og det etter at Mjøndalen slo Solberg på Solbergbanen forrige sesong. 

- Vi kommer godt i gang, får noen mål og kan senke skuldrene litt, men så blir vi kanskje litt vel avslappet i perioder og prøver litt på ting vi egentlig ikke skal, sier SSK-trener Robert Arnesen til DRM24.

- Er det dere som er veldig mye bedre enn antatt eller Mjøndalen som er mye dårligere?

- Jeg tror ikke det er enten eller, vi har et lag som i utgangspunktet er bra når vi er på, og så tror jeg Mjøndalen har mer inne det de viste i dag. Det er litt rufsete fra begge sider i dag, første kamp med litt spenning i kampen og lokaloppgjør. Det er en del ting som foregår oppe i topplokket på folk her som er greit å få ut, sier Arnesen.

Nye trenere, gamle ringrever

Begge lagene har forøvrig nye trenere, og det er to lokale kjenninger, nevnte Arnesen (SSK) og Dag Erik Amundsen (MIF) som har ansvaret for å hente ut det beste av lagene i årets sesong. 

Til tross for at Mjøndalen har forsterket med et par russiske bandyartister, tipper de fleste MIF på nedre halvdel av tabellen i år.

FIKK LITT Å TENKE PÅ: Dag Erik Amundsen må ta grep for å tette igjen bakover.
FIKK LITT Å TENKE PÅ: Dag Erik Amundsen må ta grep for å tette igjen bakover.

Arnesen er klar på at Solberg igjen vil være med å kjempe i toppen etter en historisk dårlig 5. plass i fjor. Ikke bare tror han de vil ta medalje i serien, norgesmesterskapet er også innen rekkevidde, mener Arnesen.

- Vi har satt en målsetting om å være blant topp tre, og vil spille NM-finale, sier Arnesen (bildet).

- Det ser jevnere ut i toppen enn på lenge?

- Ja, jeg tror det kan bli veldig jevnt, det ser vi allerede nå, så det kan bli veldig spennende, sier Arnesen, og viser til at Ullevaal slo Ready og Drammen slo Sarpsborg.

6. desember møter Solberg meget formsterke Drammen Bandy på Marienlyst for å måle krefter, og det blir antagelig et interessant vitnesbyrd om hvor nivået ligger på de to lagene i årets sesong.

Men altså: Full pott for Solberg og Drammen etter første runde, tap for Mjøndalen

Se flere bilder fra matchen:

Powered by Labrador CMS