FLAMMEHAV: Boligen ble fullstendig overtent på svært kort tid, og innsatsen ble derfor raskt fokusert på å redde naboboligen til venstre i bildet.
FLAMMEHAV: Boligen ble fullstendig overtent på svært kort tid, og innsatsen ble derfor raskt fokusert på å redde naboboligen til venstre i bildet.

Enebolig totalt nedbrent

Et ektepar i 60-åra er husløse etter en voldsom boligbrann i Sylling natt til mandag. Nabohuset ble berget med et nødskrik.

Publisert Sist oppdatert

LIER: Nødetatene rykket ut til melding om brannen i Skogliveien i 23.10-tiden søndag kveld.

Politiet opplyser til DRM24 at de første meldingene gikk på at det var full fyr i boligen, og at det var uavklart om det befant seg personer i boligen. Etter relativt kort tid ble det imidlertid klart at det ikke er savnede personer i forbindelse med brannen.

- En person som befant seg i boligen er fraktet sykehus etter å ha fått i seg noe røyk, opplyser politiets innsatsleder Tom Richard Jansen til DRM24 på stedet.

Vedkommende var huseieren, en mann i 60-åra. Mannens ektefelle, som også bor på adressen, var ikke hjemme da brannen brøt ut.

- Brannvesenet: - Ikke mye å få gjort

Ifølge politiet var det full overtenning i boligen når de første brannmannskapene ankom stedet, omtrent 15 minutter etter første melding.

Brannvesenets utrykningsleder opplyser til DRM24 at innsatsen på stedet raskt konsentrerte seg om å hindre spredning til nabohus, i det som ble en kontrollert nedbrenning som følge av omfanget på brannen.

- Det er ikke mye vi kan få gjort med dette huset, uttalte brannvesenet en snau time etter første melding om brannen.

Da var store deler av andre i etasje i huset brent opp, og bare skallet stod igjen. Det var ved 00.45-tiden fortsatt god fyr kjellerdelen av boligen, og det har pågått etterslukking gjennom natten.

En bil som stod parkert på gårdsplassen utenfor er også totalskadd, mens en annen bil som stod parkert omlag 50 meter unna huset har fått store smelteskader.

Berget nabohuset med et nødskrik

Brannvesenet på stedet opplyser til DRM24 at det var på hengende håret at de greide å redde nabohuset.

- Hadde vi vært her fem minutter senere hadde det gått med, forteller en brannkonstabel til DRM24.

Han forteller at det var mange hundre grader mellom husene da de ankom.

- Det var så varmt at hjelmen og branndrakta til en kollega begynte å smelte, forteller han.

To hus evakuert

I tillegg til huset det brant i, ble også en familie i nabohuset evakuert grunnet spredningsfare. Brannvesenet greide imidlertid å hindre spredning ved å skumlegge huset og bruke vann for å hindre spredning til den siden.

Den aktuelle eneboligen ligger helt øverst i Skogliveien i Sylling, og brannen var synlig i hele Lierdalen og faktisk helt ned til deler av Drammen, i det som innledningsvis var rene flammehavet.

Ifølge politiet er det for tidlig å si noe om brannårsaken, men politiet opplyser til DRM24 at de har en mistanke om brannårsaken utifra huseiers forklaring.

- Men det skal per nå ikke være mistanke om noe straffbart eller noe som tilsier at brannen er påsatt, sier innsatsleder Jansen til DRM24.

Se flere bilder fra brannen:

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FLAMMEHAV:</span> Bare grunnmuren sto igjen etter at brannen var slukket.</span>
FLAMMEHAV: Bare grunnmuren sto igjen etter at brannen var slukket.
Powered by Labrador CMS