LIVSFARLIG: Kim Grande (31) fikk ødelagt karbontaket på sin kostbare BMW M3 (innfeltbilde)

Fikk ødelagt bilen av steinkasting på E18:
– Må noen dø før det blir satt en stopper for dette?

Skadene er estimert til over 130.000 kroner, og han er bare en av mange bilister som har fått ødelagt bilen for store summer. Nå håper 31-åringen at det blir satt en stopper for steinkastingen før noen mister livet.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: DRM24 omtalte første gang steinkastingen i januar, da flere biler ble truffet, hvorav én fikk et digert hull i frontruta og føreren fraktet til sykehus.

I etterkant har det vært en rekke tilfeller, også som ikke tidligere er informert om av politiet og omtalt i media - etter hva DRM24 erfarer så sent som for få dager siden.

Etter at DRM24 laget en sak på flere nye tilfeller av steinkastingen tidligere denne uka, tok en av de hittil ukjente tilfellene kontakt med avisa og ville fortelle om hva de opplevde.

- Skrekkopplevelse

Kim Grande (31) og samboeren fra Solbergelva var på vei fra Lier mot Drammen natt til 27. juni, og ante fred og ingen fare da de plutselig oppdaget at det «lå strødd» med steiner i veibanen på E18 like før avkjøringen til Brakerøya.

- Jeg rakk akkurat å tenke at jeg hadde lest om dette tidligere, og at nå blir understellet på bilen ødelagt. Plutselig skvatt vi til av et stort brak i taket på bilen, forteller Grande.

Kjæresteparet forteller at de fikk vondt i hodet av smellet, men ellers ingen fysiske skader.

- Steinen slo hull i taket på bilen, men gikk ikke igjennom. Den rullet også bakover og gjorde skader på bakrute, spoiler, bakluke og bakfanger på bilen, forteller 31-åringen.

Han snudde sporenstreks på Brakerøya, og kjørte opp på brua der steinene ble kastet fra for å se om han fant noen.

- Det gjorde jeg ikke. Jeg så heller ikke vedkommende som kastet. Vi ringTe politiet med en gang, som senere fikk tak i vedkommende som er mistenkt, forteller Grande.

Ung jente står bak

Ifølge Grande var det snakk om samme person som politiet flere ganger tidligere har tatt i forbindelse med steinkastingen, og som er mistenkt for å stå bak også de nye episodene.

Det dreier seg etter hva DRM24 får opplyst om en mindreårig jente med psykiske problemer. Noen ganger har politiet fått tak i henne, andre ganger ikke.

Jenta skal være anmeldt for drapsforsøk, men kan foreløpig ikke straffes, selv om hun åpenbart er til stor fare for omgivelsene ute i det offentlige rom.

- Jeg håper politiet snart får satt en stopper for dette. Det er jo snart steinkasting hver helg. Noen kommer til å bli hardt skadet eller dø før dem tar dette seriøst nok, sier Grande oppgitt.

TATT: I januar tok politiet den aktuelle jenta i nærområdet etter søk med hundepatrulje. Det har ikke satt en stopper for den livsfarlige aktiviteten.

Store utgifter

Også Grande har politianmeldt saken, men har foreløpig ikke hørt noe mer fra politiet i sakens anledning. Nå risikerer han å måtte ta regninga for skadene selv.

- Skadene ble taksert til over 130.000 kroner. I tillegg blir jeg uten bil i flere uker. Ifølge forsikringsselskapet kan jeg bli nødt til å dekke egenandelen på 8.000 kroner selv, hvis regress-saken mot jentas foreleldre ikke fører frem, forteller han.

SKADET: Den lave bilen fikk også skader på frontfangeren som følge av steiner i veibanen.

Allikevel er Grande glad for at han hadde flaks, og at steinen ikke gikk gjennom det skjøre karbontaket på bilen.

- Det er helt utrolig at dette får fortsette. Jeg vet om flere som har fått ødelagt bilene sine. Det var en annen bil som ble truffet tidligere på kvelden før oss, og kort tid etter var det også en BMW i3 som fikk ødelagt taket etter steinkasting en morgen, sier Grande.

Nå tar han heller en omvei enn å kjøre samme strekningen i helgene og på kvelds- og nattetid.

- Jeg kjørte der for litt siden og fikk helt vondt i magen, forteller han.

LES OGSÅ: Nye episoder med steinkasting på biler på E18

POLITIJAKT: Politiet har en rekke ganger rykket ut til området på Brakerøya etter nye meldinger om steinkasting i sommer. Her fra i vinter.
Powered by Labrador CMS