TRAFF HUSET MED ET BRAK: Bilen kjørte ut i en sving, meide ned en lyktestolpe, braste gjennom en hekk og dundret inn i husveggen hvor den ble totalvraket.

Her endte ferden for beruset litauer i kameratens BMW

Til alt hell skal ingen av personene i bilen ha fått nevneverdige personskader i en dramatisk utforkjøring i Hokksund natt til søndag. Mannen bak rattet er siktet for promillekjøring.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Det var rundt midnatt at politiet fikk en telefon fra huseieren i Eikerkroken ved Lerberg i Hokksund om hendelsen.

- Det gikk ut på at en bil hadde kjørt i veggen hans, og at det var fem-seks personer utenfor huset. Det fremstod som kaotisk, opplyser politiet til DRM24.


Fremme på stedet ble det klart at ingen av de som befant seg i bilen hadde skader av betydning, og politiet fikk kontroll på føreren før samtlige ble fraktet sykehuset for sjekk.

ÅSTEDET: Her i denne svingen kjørte BMW-en ut i stor fart og traff huset i bakgrunnen etter et lite hopp ned skråningen. Gatelysene i området gikk etter at bilen også tok med seg en lyktestolpe på ferden.

Store skader

Bilen har trolig holdt høy fart gjennom boligfeltet på stedet, da den har kjørt ut i en sving, meid ned en lyktestolpe, gjennom en thuja-hekk og inn i den aktuelle husveggen nedenfor en mur.

BMW-en er trolig totalvrak etter å ha blitt totalt smadret i fronten. Alle airbagene løste også ut i sammenstøtet med huset, som har fått skader i grunnmur og kledningen på veggen.

Fyllekjøring

Politiet mistenkte raskt at den aktuelle føreren, en litaisk mann i 30-åra hjemmehørende i Hokksund, var full.

Det viste det seg også at eieren av bilen, som var passasjer, også var. Politiet besluttet derfor å beslaglegge førerkortet til begge, i tillegg til å anmelde eieren for overlatelsesmedvirkning.

Bilen måtte forøvrig heises opp fra hagen med kranbil, og kommunen tilkalt for å utbedre lyktestolper og strømnett på veien.

Dette er forøvrig ikke første gangen en litauer i 30-åra fra Hokksund er i politiets søkelys for fyllekjøring. For bare ti dager siden ble en annen mann med identisk beskrivelse stoppet av politiet for kjøring med dødelig alkoholnivå bak rattet, og fikk klippet skiltene på bilen i påvente av et oppgjør med rettsvesenet.

Powered by Labrador CMS