SKJEBNESVANGER TUR PÅ ISEN: Her blir elgen dratt opp av isråken av et arbeidslag bestående av brannvesenet og viltnemda etter over en time i den iskalde Drammensfjorden.
SKJEBNESVANGER TUR PÅ ISEN: Her blir elgen dratt opp av isråken av et arbeidslag bestående av brannvesenet og viltnemda etter over en time i den iskalde Drammensfjorden.

Reddet opp elgen - men vil den overleve?

Elgen ble besluttet avlivet fordi den ikke kom seg på beina igjen etter å ha blitt nedkjølt i Drammensfjorden - men da børsa ble hevet og elgen skulle dø spratt den opp igjen. Nå har den fått en ny sjanse til å fortsette livet.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Brannvesenet og viltnemda rykket ut til Jordfallbukta i Drammensfjorden etter melding om en elg som hadde gått gjennom isen på stedet klokken 13.11.

Ganske nøyaktig en time senere greide mannskapene å få dratt elgen på land etter å ha festet et slepetau rundt halsen på dyret ute i isråken.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Her forbereder brannvesenets redningsdykkere aksjonen med stige og tau.</span>
Her forbereder brannvesenets redningsdykkere aksjonen med stige og tau.

Skogens konge ble dratt på land og var fortsatt i live, og kom seg etter hvert delvis rundt og ble liggende på magen, men var åpenbart medtatt og svært kald i de mange kuldegradene.

Elgen ble deretter liggende og skjelve, og mannskapene trakk seg unna etter å ha lagt en presenning over elgen, så den skulle få fritt leide opp mot skogen og ikke løpe ut på isen igjen.

Ville ikke dø

Klokken 15.30 vurderte viltnemda å avlive elven, som ikke hadde gitt tegn til bedring - men i det viltnemdas mann gikk foran elgen og hevet børsa - reiste den seg plutselig opp i knestående, som om den skjønte hva som var i ferd med å skje.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">HEVET BØRSA - SPRATT OPP: </span>Elgen fikk en reaksjon da Viltnemdas mann nærmet seg og hevet våpenet.</span>
HEVET BØRSA - SPRATT OPP: Elgen fikk en reaksjon da Viltnemdas mann nærmet seg og hevet våpenet.

Deretter la den seg ned igjen, men virket på sitt friskeste siden den hadde blitt trukket opp av vannet.

Viltnemda trakk seg deretter tilbake igjen, og opplyser til DRM24 at de nå lar elgen få fred en time eller to for å se om den kommer seg avgårde for egen maskin, før de sjekker dyret igjen og eventuelt foretar en avliving.

- Dette hadde jeg ikke regnet med. Hadde jeg skutt elgen fra veien som først planlagt hadde dette trolig fått et annet utfall, forteller Viltnemda mann DRM24.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">NY SJANSE:</span> Dette er det siste bildet vi har av elgen.</span>
NY SJANSE: Dette er det siste bildet vi har av elgen.

Ber bilister ta hensyn

Elgen ligger nedenfor veien i Jordfallbukta, og er nødt for å passere Svelvikveien på dette trafikkerte punktet for å komme seg opp mot skogen igjen.

Anmodningen blir derfor overfor bilister som passerer stedet om å ta ekstra hensyn så elgen ikke blir påkjørt hvis den kommer seg opp og skal passere veien.

DRM24.no kommer tilbake med mer

Powered by Labrador CMS