Storstilt politi­aksjon på Fjell

Politiet gjennomførte fredag kveld og natt til lørdag et større søk etter en tenåring som skal ha blitt observert med sverd ute på gata før han løp til skogs.

Publisert Sist oppdatert

FJELL: DRM24 mottok tips om saken ved 22.30-tiden, og da skal politiet allerede ha holdt det gående en snau time, ifølge folk på stedet.

En rekke bevæpnede politipatruljer var i området, og politiet tok i bruk både drone og hundepatrulje.

Politiet på stedet opplyser til DRM24 at ingen skal være skadd eller truet av tenåringen, men at han forsvant til skogs og at politiet derfor var opptatt av å finne han.

- Vi vet forsåvet hvem det er snakk om, og som følge av alder er vi nå mest opptatt av å finne han av hensyn til hans eget ve og vel, sa innsatsleder Geir Bodahl i politiet til DRM24 på stedet.

Ifølge Bodahl har politiet bevæpnet seg dersom man plutselig skulle møte på en person med et farlig redskap i søket, men politiet er altså opptatt av å ivareta vedkommende.

Hva for slags type sverd det skal være snakk om vil ikke Bodahl gå mer i detalj på, og hvorvidt det har skjedd noe straffbart er foreløpig uklart.

Ved 00.30-tiden opplyste Bodahl til DRM24 at den mest akutte fasen er over, og at man har fått en indikasjon på at ting etter forholdene skal stå bra til med gutten.

Det skal på dette tidspunktet ikke ha vært aktuelt å sette inn vanlig helikopter i søket.

DRM24.no kommer tilbake med mer.

BEVÆPNET: Politiet har bevæpnet seg med tohåndsvåpen.
Minst ni politipatruljer var på stedet og deltok i aksjonen.
Politiet søkte i området med drone med infrarødt kamera for å se om noen skjuler seg i terrenget. De så mye rådyr med dronen, men lite mennesker denne gangen.
Politiet tar i bruk drone som et effektivt verktøy i stadig flere sammenhenger, og har bygget opp droneberedskapen fra så og si ingen ting til nokså omfattende på kort tid.
Powered by Labrador CMS