FHI: - Norge har skyhøy oppslutning om koronavaksinasjon

72 % av alle kvinner og menn i Norge som er 18 år eller eldre er nå vaksinert med minst en dose av vaksinen mot covid-19. For befolkningen som helhet er vaksinasjonsdekningen 57,6 % for første dose og 29,8 % for andre dose.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: Det opplyser FHI i en pressemelding med oppdaterte tall.

Så langt er det gitt over 4,4 millioner doser med koronavaksine i Norge. Over 3,1 millioner (3 103 369) har fått første dose, og 1 605 527 personer er fullvaksinert viser tall fra Nasjonalt vaksinasjonsregister, SYSVAK.

– Vi har en fantastisk oppslutning om koronavaksinasjon i Norge. Det gir håp om å oppnå god flokkbeskyttelse i samfunnet, sier Camilla Stoltenberg direktør i Folkehelseinstituttet.

Vaksinasjonsdekning etter kjønn og alder

Ukesrapporten for denne uken viser at dekningen på landsbasis er over 90 % for befolkningen over 55 år for begge kjønn.

– Dekningen er noe høyere blant kvinner i de yngste aldersgruppene. Ulikheten kan trolig tilskrives at det er flere kvinner som jobber i helsetjenesten enn menn, sier Stoltenberg.

Andel personer vaksinert etter fylke

Alle landets fylker har nå en vaksinasjonsdekning for første dose på over 60 prosent i befolkningen som er 18 år eller eldre. Fylket som har høyest dekning er Viken (80.3%), etterfulgt av Oslo (79,7%).

– Årsaken til ulikhet mellom fylkene fordi det ble besluttet å geografisk målrette koronavaksiner til områder som har hatt stort smittetrykk over tid og flere sykehusinnleggelser, sier Stoltenberg.

Stoltenberg legger til at den geografiske målrettingen nå er avsluttet, vi vil derfor se en utjevning av vaksinasjonsdekningen de kommende ukene.

I artikkelen Koronavaksinasjon - statistikk kan du se kart som viser vaksinasjonsdekningen i den voksne befolkningen på fylkes- og kommunenivå. Artikkelen oppdateres hver ukedag.

Powered by Labrador CMS