Kunnskapsministeren:
- Send barna på skole og barnehage

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) oppfordrer foreldre til å sende barn og unge på skolen og i barnehagen.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: Akkurat det blir naturligvis vanskelig i Drammen, Lier og Øvre Eiker, som alle har valgte å innføre hjemmeskole til og med 21. desember, og deretter stenge SFO frem til over nyttår.

Øvre Eiker oppfordret imidlertid innbyggerne til å holde barna hjemme fra barnehagen onsdag kveld, altså stikk i strid med oppfordringen fra sentrale myndigheter.

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) oppfordrer nemlig foreldre til å sende barn og unge på skolen og i barnehagen.

– Min oppfordring er alltid å sende barn og unge på skole og i barnehage, det er veldig bra for ungene. Så forstår jeg likevel bekymringen man har for smitte, og jeg kan forstå den helsemessige bekymringen man har for at barna skal bli syke, men da er det viktig å minne om at jo yngre de er, jo mindre syke blir de, sier uttaler Brenna til VG som først omtalte saken.

- Karantenefrykt overprøver ikke retten til fysisk undervisning

Kunnskapsministeren sier hun er bekymret for barna som blir sittende hjemme og kanskje ikke har det bra - og blir isolert nok en gang.

– Frykt for karantene overprøver ikke retten barn og unge har til opplæring og det å være tilstede i barnehage og skole, sier Brenna til avisa.

Brenna påpeker at kommunene selv kan fastsette nivået på smittevern utifra lokale vurderinger, slik det er gjort i drammensområdet.

Powered by Labrador CMS