Lier avslutter massevaksinering

- Vi starter nå en nedtrapping av massevaksineringen i Lier. Det betyr at du som er over 18 år, og skal ha dose 1 eller dose 2, bør booke en ledig time denne uken eller neste uke. Du kan også benytte deg av drop-in, opplyser kommunen.

Publisert Sist oppdatert

LIER: Alle innbyggere over 18 år i Lier har over en lengre periode fått tilbud om vaksine med både første og andre dose.

Omlag 18.500 liunger er fullvaksinerte, opplyser kommunen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Sliter med å få folk til å ta 2. dose: - Opplever at folk snur i døra

Gjenstår 1.200 personer over 18 år

Frem til nå har det vært vaksinering tre dager i uken ved Lier vaksinesenter, med kapasitet til å vaksinere 1.100-1.200 liunger på hver vaksinasjonsdag.

Det gjenstår nå ca. 1200 liunger over 18 år som fortsatt ikke har tatt dose 2. Lier kommune har ved flere anledninger oppfordret denne gruppen til å booke en time for dose 2, så sant det er minst fire uker siden de fikk den første dosen.

- Nå går vi inn i en fase der massevaksinasjonsprosjektet slik vi kjenner det trappes ned, uttaler kommunen.

- Vi kan ikke lenger opprettholde massevaksinering ved Lier vaksinesenter med full bemanning flere dager i uken når det gjenstår såpass få liunger som venter på dose 2, sier prosjektleder Heidi Kristin Ringstad.

LES OGSÅ: Lier trygler innbyggerne: – Ber innstendig alle om å fremskynde time for dose 2

Færre timer å velge mellom

Denne uken er det vaksinering ved Lier vaksinesenter på Lierstranda onsdag 15. september, torsdag 16. september og fredag 17. september. I uke 38 er det kun vaksinering torsdag 23. september.

uke 39 er det kun en halv dag med vaksinering fredag 1. oktober. I uke 40 og 41 er det ikke vaksinering i Lier.

Deretter er det enkeltgrupper, for eksempel gravide og unge under 18 år, som vi har planlagt vaksinasjon for senere i høst og på nyåret.

- Dette betyr at liunger som fortsatt ikke har tatt dose 1, eller om venter på dose 2, bør booke en time denne uken eller torsdag 23. september, oppfordrer Heidi Kristin Ringstad. Gå inn på helsenorge.no for å booke time.

LES OGSÅ: Fremskynder dose to for alle i Lier

Drop-in

Du som er over 18 år kan også møte opp til drop-in.

Denne uken og én dag neste uke er det drop-in på Lier vaksinesenter, Terminalen 16 på Lierstranda, for deg som ennå ikke har tatt dose 1 eller venter på dose 2.

Tilbudet om drop-in gjelder torsdag 16. september, fredag 17. september og torsdag 23. september fra klokken 09.00 - 12.00.

NB! For deg som skal ta dose 2, må det ha gått fire uker siden du fikk første dose.

Powered by Labrador CMS