Lier trygler innbyggerne: Ber innstendig alle om å fremskynde time for dose 2

Lier kommune har så store problemer med å få brukt alle vaksinedosene at man sender ut SMS til alle over 18 år som ikke er fullvaksinert med beskjed om å bestille time umiddelbart.

Publisert Sist oppdatert

LIER: - Kommunen mottar nå store leveranser av vaksiner. Derfor ber vi alle over 18 år, som har tatt dose 1 for minst fire uker siden, om å fremskynde timen for dose 2 til denne uken eller neste uke, uttaler kommunen i en pressemelding tirsdag kveld.

Denne uken (uke 34) er det mulig å booke time både onsdag, torsdag, fredag og søndag. I uke 35 kan man booke time onsdag, torsdag og fredag.

Det er en forventing fra helsemyndighetene om at kommunene setter vaksinedosene de har mottatt raskt, slik at befolkningen blir fullvaksinert så tidlig som mulig, uttaler kommunen, som tidligere har fremskyndet andregangsvaksineringen for alle tidligere enn Drammen og andre kommuner.

- Vi har tidligere åpnet for at liunger som ønsker det kan fremskynde timen for dose 2, men det er mange som ikke har gjort det. For å forhindre at vaksinedoser hoper seg opp og vi ikke får brukt dem, ber vi nå liungene innstendig om å gå inn på helsenorge.no og fremskynde timen for dose 2, sier Heidi Kristin Ringstad, prosjektleder for koronavaksinasjonsprogrammet i Lier kommune.

Innbyggere som ikke selv logger seg inn for å fremskynde timen for dose 2, må regne med å få tildelt ny time av Lier kommune.

NB! For 16-åringene og 17-åringene skal det gå minst åtte uker mellom dose 1 og dose 2. Denne aldersgruppen får sin første dose i uke 34, og blir kalt inn til dose 2 etter åtte uker. De kan derfor ikke fremskynde timen for dose 2.

LES OGSÅ: Lier og Øvre Eiker starter vaksinering av 16-17-åringene

Powered by Labrador CMS