Nye smittevernråd for Drammen

Drammen, Lier, Asker og Bærum omfattes av felles munnbind-praksis.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/LIER: Det opplyser kommunene torsdag ettermiddag etter et felles møte med kommuneoverlegene.

- Smittevernoverlege Einar Sagberg og kommuneoverlegene i Lier, Asker og Bærum går nå ut med samlede smittevernråd. Det nye er at det nå anbefales å bruke munnbind i butikker, på kjøpesenter, på kollektivtransport og i taxi, uttaler Drammen kommune.

Ifølge kommunen øker presset på fastlegeordningen og legevakten grunnet kombinasjonen av generelle luftveisinfeksjoner og corona-sykdom.

- Høy forekomst av luftveissmitte fører også til sykefravær blant helsearbeidere på grunn av egen og sine barns sykdom. Den totale byrden av dette legger press på tjenestetilbudet i kommunene, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Smittevernoverlege Einar Sagberg oppfordrer alle som ikke respondert på tilbudet om koronavaksine, om å registrere sitt vaksineønske. Dersom du ønsker vaksinen, er det mange ledige timer de neste to ukene.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">GJENINNFØRER MUNNBINDET: </span>Smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.</span>
GJENINNFØRER MUNNBINDET: Smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

Nye anbefalinger

Kommunene oppfordrer nå innbyggerne til å følge disse retningslinjene:

  • Ta kontakt med vaksinasjonslokalet for vaksine om du ikke er fullvaksinert.
  • Vær hjemme når du er syk.
  • Ha lav terskel for å teste deg mot covid-19
  • Bruk munnbind i taxi, på kollektivtransport, i butikker og kjøpesentre.
  • Vask hender når du kommer hjem, og benytt spritdispensere i det offentlige rom.
  • Har du et yrke der jobben din enkelt kan gjøres fra hjemmekontor ha dialog med sjefen din om dette er aktuelt for deg. Hjemmekontor bidrar generelt til redusert mobilitet i samfunnet
Powered by Labrador CMS