Omikron dominerer - men smitten er på stedet hvil

Ifølge FHI tok Omikron den siste uka i 2021 over som den dominerende virusvarianten på landsbasis. Aller høyest er forekomsten i Viken med 74% av tilfellene - men i Drammen er det ingen økning i antall smittede totalt.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det fremkommer av ukesrapportene til både FHI og Drammen kommune. Siste uke er det påvist 679 coronatilfeller i Drammen, hvilket er tredje uke på rad at smitten er på retur. Uken i forveien ble det påvist hakket flere tilfeller med 683. Toppen i midten av desember var på 982.

Smittesituasjonen lokalt på Drammen sykehus er også mer eller mindre uforandret med 19 innlagte pasienter. Ifølge sykehuset er 14% av de som er innlagt med corona i desember, innlagt med en annen innleggelsesdiagnose (annen hovedårsak). Totalt for Viken i perioden august-desember er dette tallet 22%.

Det er ingen nye corona-dødsfall i jula.

Aldergruppen som har høyest utbredning blant nye smittede er nå 30-39 år. Bydelen med høyest smitte er Åskollen-Skoger-Nesbygda med over 2053 smittetilfeller per 100.000 innbyggere. Lavest er Konnerud med 888 tilfeller per 100.000 innbyggere.

Utbrudd ved sykehjem

Ifølge politiet er det nå et pågående smitteutbrudd av corona ved to av kommunens langtidsinstitusjoner.

Det er Losjeplassen bo- og servicesenter og Saniteten bo- og servicesenter som er er rammet.

Powered by Labrador CMS