Smittetallene lokalt stiger for tredje uke på rad

138 coronatilfeller i Drammen siste uke.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: - For tredje uke på rad ser vi at tallene for koronasmittede i Drammen har steget, slik de også gjør nasjonalt. Vi ser at mange av de som tester seg har vært forkjølet en stund før de tar test.

- Derfor vil vi minne om at det fortsatt er viktig at alle som blir forkjølet eller får influensaliknende symptomer tar en korona test, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen.

Det meldes ikke om noen vesentlig belastning av koronapasienter verken fra Drammen Sykehus eller kommunale helseinstitusjoner.

Imidlertid er det nå er flere av de vanlige luftveisvirusene som sirkulerer igjen, og totalt antall pasienter med luftveisinfeksjon som søker fastlege og legevakt er høyt. Det er særlig stor økning av barn med luftveisinfeksjoner i disse dager, ifølge kommunen.

Uvaksinerte overrepresentert

Uvaksinerte personer er fremdeles overrepresentert blant de smittede, sett i forhold til hvor stor andel de utgjør av befolkningen.

- Det minner oss om hvor viktig vaksine er for å bremse spredningen av viruset i det voksne delen av befolkningen, sier Johannessen.

Det er nå drop-in vaksinering for 1. og 2. vaksinedose samt 3. dose til de som er immunsvekket alle hverdagen mellom 11.00 og 17.00 i vaksinasjonslokalet til Drammen kommune i 1. etasje på Gulskogen senter.

Personer over 65 år som skal ha oppfriskningsdose vil motta SMS med invitasjon til dette, og skal ikke bestille time før invitasjon er mottatt.

Powered by Labrador CMS