Tar smitte-grep:
Innfører rutinemessig selvtesting av skolelever

På elever på videregående skoler i Drammen. Ordningen kan også utvides til ungdomsskolene.

Publisert

DRAMMEN: - For å begrense smitte blant ungdom innføres det nå regelmessig testing av elever i videregående skoler. Testingen vil foregå som selvtest hjemme, opplyser Drammen kommune.

Smitten øker særlig blant barn, ungdom og unge voksne.

– De store videregående skolene var sentrale i starten av utbruddene i bølge to og tre, og det begynner å komme tilfeller i tilknytning til skolene nå. Siden det er behov for å ha smitten under kontroll inntil vi får vaksinert flest mulig, innfører vi nå jevnlig test av elevene, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Testsettene deles ut på skolen og skal fortrinnsvis gjennomføres hver torsdag og søndag. Testen skal tas med en testpensel fra fremre del av nesen.

Her kan du se en film om hvordan du utfører en selvtest.


LES OGSÅ: Fem ting du bør vite om covid-19 selvtest

Ikke tvang

– Det er frivillig å teste seg, men for at dette skal bli effektivt er vi avhengig av at flest mulig deltar. Vi ber derfor alle om å gjennomføre testingen. Foreløpig ønsker vi at alle deltar selv om de er vaksinert, men dette kan det komme endringer på. De som har hatt covid-19 i løpet av de siste tre månedene skal ikke delta i testingen, fortsetter Sagberg.

De fleste elevene fikk utdelt første testsett på skolen fredag, mens noen vil få det på mandag.

Elever som får en positiv test hjemme må isolere seg fra andre og ringe testtelefonen i hjemkommunen for å bestille deg en vanlig test.

Kommunen ser også på muligheten for å få etablert ett tilsvarende system for ungdomsskolene.

Her kan du lese informasjonsskrivet elevene får utdelt sammen med testen.

Powered by Labrador CMS