KJENT BØSSEBÆRER: Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) gikk som bøssebærer for å samle inn penger i eget nabolag på Åssiden søndag. Ordfører Kjell Arne Hermansen (H) deltok også i årets aksjon.

Drammen blant de som gir minst i TV-aksjonen

Utifra landsgjennomsnittet havner Drammen helt nede på 307. plass av 357 kommuner. 

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Mandag morgen var det samlet inn totalt 273.747.956,- kroner til årets TV-aksjonen med mottoet «la barn leve i fred», som går til Redd Barna.

2.622.528 kroner, uten såkalte landsfordelte bidrag, kommer fra Drammen når tallene er ferdig talt opp. Dermed er årets resultat det dårligste siden pandemiåret 2020. I fjor ble det eksempelvis samlet inn 3,2 millioner.

Det holder til en lite imponerende 307. plass av totalt 357 kommuner, beregnet utifra innbyggertall. I Viken plasserer Drammen seg på en 33. plass blant kommunene med 25,39 kroner per innbygger, mot landsgjennomsnittet på 49,96 kroner.

De fem største giverne i Drammen er:

Hallermoen skole: 135.537,-
Drammen kommune: 103.696,-
Å ENERGI: 75.000,-
Åssiden skole: 52.422,-
Visitech: kr 50 000,-

- Mange har det tøft økonomisk

Stortingspresident og drammenser Masud Gharahkhani forteller at aksjonsdagen betyr ekstra mye for han personlig.

- Jeg har selv vært barn på flukt fra krig. Jeg er sikker på at jeg ikke hadde vært der jeg er i dag om det ikke var for den frivillige innsatsen fra organisasjoner som Redd barna. Barn på flukt er i en håpløs situasjon, og i krigen er det som regel barna som rammes hardest. Derfor betyr det mye at folk engasjerer seg for årets TV-aksjon, uttaler Gharahkhani.

Han gikk med bøsse i sitt eget nabolag på Åssien, og møtte bare positive og hyggelige folk som var engasjerte i dugnaden.

- Mange har det litt ekstra tøft økonomisk nå om dagen, og da er det rørende å se at folk gir for å hjelpe de aller mest sårbare blant oss: Barn på flukt fra krig og konflikt. Jeg er stolt alle de som engasjerer seg i dag, enten det er som bøssebærere, som gir penger, eller folk som bidrar på andre måter.

Powered by Labrador CMS