Eiker-bedrift permitterer 30 ansatte

OSO Hotwater på Loesmoen permitterer 30 ansatte på ubestemt tid. I verste fall kan permitteringen vare i 26 uker. Kollaps i byggemarkedet og folks manglende investeringer i egen bolig er hovedårsakene til ordretørken.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Det skriver Eikernytt.no. OSO Hotwater har de siste årene investert store summer i fabrikkanlegget på Loesmoen gjennom bygging av en ny produksjonshall på 3.000 kvadratmeter og en lagerhall på 6.000 kvadratmeter. I tillegg er det gjort investeringer ved bedriftens to fabrikker i Sverige.

For i Sverige, hvor de produserer store industritanker, går produksjonen for fullt med fulle ordrebøker, skal vi tro daglig leder, Roy André Magnussen. Det er også grunnen til at flere ansatte i Hokksund har takket ja til å jobbe i Sverige for en periode.

– Vi har hatt 20 til 30 prosent vekst de siste årene, men før jul sa det stopp. Vi har som sagt investert stort på fabrikken i Hokksund og har stor tro på at markedet snur seg. Derfor har vi gått til permitteringer og ikke oppsigelser, sier Magnussen.

Permitteringen, som ble varslet mandag, gjelder fra 2. april og inntil videre med en maks grense på 26 uker, gjelder for linje fire. Dette er den nyeste produksjonslinja ved bedriften og som skulle gi ekstra kapasitet i den store veksten som har vært de siste årene.

Nå håper både ledelsen og klubben på at de kommer tilbake i vanlig drift igjen før den tid.

– Det er med tungt hjerte vi går til dette skrittet og vi har hatt dialog med fagforeningene hele tiden. Det er langt fra noen ønskelig situasjon at folka går mot en sommer med redusert lønn, sier Roy André Magnussen.

- Fryktelig trist for de ansatte

– Jeg håper dette blir så kortvarig som mulig for dette er fryktelig trist for mange ansatte. Noen tar det greit, mens andre sliter skikkelig, sier klubbleder Trond Bermingrud til Eikernytt.no.

Han påpeker at alt er blitt dyrere og at en redusert lønn til 62,4 prosent er en forferdelig situasjon å komme i. Derfor håper han at dette blir så kortvarig som mulig og tror markedet vil snu om ikke for lenge.

Holdt igjen så lenge som mulig

– Vi har holdt igjen permitteringene så lenge som mulig og gjennomført en del vedlikehold og reparasjoner i fabrikkene våre, men nå var det ikke noen vei utenom, sier Magnussen.

Men OSO har hatt noen solide år bak seg med et overskudd på vel 55 mill. kroner i 2021 og nesten 28 mill. kroner i 2022, som er det siste offentlige tallet som er tilgjengelig. Men investeringene merkes og gjelden var i 2022 bokført til 398 mill. kroner. Selskapet hadde driftsinntekter på vel 806 mill. kroner i 2022.

Roy André Magnussen er for tiden i Canada på en større messe der i håp om å få større markedsandel på dette kontinentet. Ifølge ham jobbes det også hardt for å ta større markedsandeler i Europa og han mener det ser lyst ut i så måte.

Bedriften beholder sine investeringsplaner og er nå den største industribedriften i Øvre Eiker.

Powered by Labrador CMS