NY: Siste generasjon iPhone har fått kritikk for manglende nyvinning på både design og funksjonalitet, da den fremstår tilnærmet lik som 6S utvendig.

Vanntett iPhone uten hodetelefon-inngang

iPhone 7 er lansert - dette er de største nyhetene!

Publisert Sist oppdatert



To av de største endringene er ikke umiddelbart lett å legge merke til, da telefonen er tilnærmet lik utseendemessig som forrige generasjon, selv om den nå er tilgjengelig i to nye sortfarger (blank og matt). 

Manglende hodetelefoninngang som isteden erstattes av lightning-kontakt eller trådløse airpods, samt det faktum at telefonen nå skal være vann/sprutsikker, er blant de mest omtalte nyhetene ved telefonen. 

Hjem-knappen er også en nyhet i seg selv, og baserer seg på trykksensitiv berøringsteknologi som ikke faktisk beveger seg mekanisk, men gir inntrykk av det. I tillegg har iPhone 7 fått stereohøyttalere.

Bedre kamera

Det nye kameraet har også fått en del oppmerksomhet, og skiller seg vesentlig fra forrige generasjon i den forstand at 7 Plus-utgaven faktisk kommer med to kameralinser for en innebygd tele-funksjon/optisk zoom.

Kameraet har samme antall megapiksler som før (12mp), men har større blender-åpning og en innebygd form for bildestabilisator som skal gjøre det lettere å ta gode bilder i mørket.

Ny, dobbelt så kraftig blitz og en økning fra fem til syv megapiksler på front-kameraet er også nye detaljer på kamerafronten. 

Raskere

Under panseret har Apple som vanlig fått på plass en enda raskere og heftigere prosessor, en såkalt «A10 Fusion Chip» som oppgis å være dobbelt så rask som iPhone 6. 

Den oppgis i alle beskjedenhet å være «den raskeste chipen i en smarttelefon noen gang», og batteri-levetiden skal angivelig også være bedre enn noensinne. 

Den nye telefonen leveres forøvrig med iOS 10, og Retina-skjermen med samme størrelser og oppløsning som tidligere skal være både ekstra lyssterk og gjengi et bredere fargespekter enn før.

Øker lagringsplassen

Ellers har Apple gitt etter for en lenge etterspurt endring i form av at alternativet med minst lagringsplass øker fra 16 til 32GB.

Maks lagringsplass er nå doblet fra 128 GB til 256 GB. 

iPhone 7 er klar for bestilling allerede fredag 9. september, og leveres i Norge fra og med neste fredag, 16. september. 

De ulike modellene er ventet å få samme veiledende utsalgspriser om 6S har i dag.

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

Powered by Labrador CMS