Graffiti-Eric mottok kulturprisen

Eric Ness Christiansen har bidratt til å heve gatekunstens omdømme. Nå er mannen med det store smilet i det store skjegget og den smittende entusiasmen tildelt Drammen kommunes kulturpris for 2021.

Publisert Sist oppdatert

FAKTA OM KULTURPRISEN

  • Kulturprisen i Drammen kommune er en anerkjennelse for en særlig fremragende innsats for kulturlivet i Drammen og en inspirasjon til at vinneren skal fortsette videre innsats. Prisen er på 40.000 kroner.
  • Formålet med prisen er å løfte fram og på den måten takke noen som har gjort en betydelig innsats og som i kraft av sitt virke og sin aktivitet skaper positiv oppmerksomhet og bevissthet omkring kulturlivet i Drammen.
  • Kulturprisen er ment å skulle inspirere til videre innsats for kulturlivet. 

DRAMMEN: - Helt ærlig tror jeg det tar litt tid å ta det til seg! Men dette gjør at jeg kan fortsette det jeg driver med uten bekymring, sier Eric Ness Christiansen etter å fått tildelt prisen på 40.000 kroner av ordfører Monica Myrvold Berg i storstua på rådhuset.

- Han har med sin smittende entusiasme og formidlertrang bidratt til å spre kunnskap og glede til mange som kanskje i utgangspunktet var skeptiske til kunstformen. Dette er til det gode både for kunstformen og for byen, sa Myrvold Berg.

- Eric, du har mer enn noen satt farge på denne byen! Vi gratulerer!

Satte Drammen på graffitikartet

Eric Ness Christiansen er for mange i Drammen kanskje mest kjent som drivkraften bak Ugangprosjektet, der mange av byens underganger og vegger har fått nytt liv med hans, eller hans gatekunstvenners signatur.

Med sitt store nasjonale og internasjonale nettverk har han bidratt til at fremragende gatekunstnerne har besøkt byen, malt veggmalerier og satt Drammen på kartet som en gatekunstby.

Kunstneren har vært involvert i mange prosjekter og workshops for barn og unge. Samarbeid med blant annet ungdomsklubber og Sommerskolen har gitt mange barn og unge et spennende og annerledes tilbud. I 2021 stod han også for et samarbeid med Sommerskolen i Drammen kommune.

Drammen kommune etablerte i 2015 en åpen, lovlig graffitivegg på Drammen Havn. Kanskje er det Nordeuropas største? Ness Christiansen har hele tiden vært en viktig samarbeidspartner. Han har vært involvert i dugnader, renovasjon, organisering av «maleseanser» og sommerpicnic for familier, der alle aldre maler sammen. Veggen er vital, den lever og uttrykkene endres hele tiden.

Under følger noen anledninger vi har foreviget med Eric Ness Christiansen de siste årene:

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">I MUSEUMSFORMAT: </span>Du vet du blir tatt på alvor innen kunsten når du blir invitert til å holde foredrag av museumsdirektør Åsmund Torkildsen.</span>
I MUSEUMSFORMAT: Du vet du blir tatt på alvor innen kunsten når du blir invitert til å holde foredrag av museumsdirektør Åsmund Torkildsen.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">HØYPROFILERT SAMARBEID:</span> Her under utforming av gatekunst i samarbeid med Unni Askeland i sommer.</span>
HØYPROFILERT SAMARBEID: Her under utforming av gatekunst i samarbeid med Unni Askeland i sommer.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">GALLERI-ÅPNING I OSLO:</span> Eric Ness Christiansen utvidet gallerivirksomheten til Oslos best vestkant i fjor, her fra åpningen av Galleri Tiffany.</span>
GALLERI-ÅPNING I OSLO: Eric Ness Christiansen utvidet gallerivirksomheten til Oslos best vestkant i fjor, her fra åpningen av Galleri Tiffany.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">SUPER SELMA-PROSJEKTET:</span> Fikk dekorert en hel vegg i Tollbugata.</span>
SUPER SELMA-PROSJEKTET: Fikk dekorert en hel vegg i Tollbugata.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">GRAFFITI PÅ TIMEPLANEN: </span>Her med skoleklasser på besøk i Nøstedhallen.</span>
GRAFFITI PÅ TIMEPLANEN: Her med skoleklasser på besøk i Nøstedhallen.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FLYTTET GATEKUNSTEN INN I GALLERIFORMAT:</span> Her fra åpningen av Final Outlines Gallery i Gjetergata.</span>
FLYTTET GATEKUNSTEN INN I GALLERIFORMAT: Her fra åpningen av Final Outlines Gallery i Gjetergata.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">ORDFØRER-ÅPNING:</span> Fra Final Outlines Gallery i Gjetergata, hvor daværende ordfører Tore Opdal Hansen klippet snora.</span>
ORDFØRER-ÅPNING: Fra Final Outlines Gallery i Gjetergata, hvor daværende ordfører Tore Opdal Hansen klippet snora.
Powered by Labrador CMS