Høyeste drivstoffpriser noensinne

Prisgaloppen på bensin og diesel fortsetter. Tirsdag var den over 27 kroner literen flere steder.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: Både Circle K og Shell bekrefter rekordnivået overfor TV2. Mens bensinprisene er rapportert for ordinær 95 oktan i Drammen skal ha vært oppe i 27,30 kroner enkelte steder, har prisene for 98 oktan på Shell vært helt oppe i 28,74 kroner - nesten 29 kroner literen.

Bensin er nå et par kroner dyrere en diesel, som tidligere i vår var like dyrt som bensin.

– Av konkurransehensyn kan vi ikke oppgi eksakte priser, verken dagens eller historiske priser, men det jeg kan si, er at prisnivået vi så i formiddag på bensin på over 27 kroner, er det høyeste noensinne i Norge, sier kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen i Circle K til TV 2.

Det er ikke lenge siden bensinprisene for første gang passerte 20 kroner literen - til ramaskrik. Det er heller ikke mer enn et år siden priser 10 kroner under det vi nå ser ble ansett som dyrt. Fremskrittspartiet krever handling, og mener regjeringen enkelt kan kutte prisnivået.

– Med et pennestrøk kan de endre avgiftsnivået slik at kostnaden blir lavere hver gang man fyller tanken. Vente og se-holdningen som regjeringspartiene har praktisert til nå, har kun ført til at kontoen tømmes for næringslivet og vanlige folk, sa Frps Roy Steffensen, som sitter i stortingets finanskomité, til TV 2 mandag.

Han plasserer ansvaret for finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Senterpartiet). Partiet har tidligere uttalt at det er uaktuelt å sitte i regjering med bensinpriser på 20 kroner literen eller mer.

– Det er ufattelig og ikke til å tro at Vedum sitter i ro og ikke vil gjøre noe med de rekordhøye prisene. Snart må jo folk ta opp forbrukslån for å fylle tanken. Nå må finansministeren på banen. Sjelden har noen vært så tydelig i opposisjon som han, og så spak i posisjon, sier Steffensen til NTB.

Powered by Labrador CMS