TOPP FORHOLD: Drammen skisenter lover at forholdene holder seg til over påske.
TOPP FORHOLD: Drammen skisenter lover at forholdene holder seg til over påske.

Klart for drømmepåske i skisenteret

Bypåske? Null problem. Aronsløypa frister med høyfjellsforhold og alpine gleder for store og små!

Publisert Sist oppdatert

ÅSSIDEN: Med alt regnet som har høljet ned over Drammen i den senere tid, skulle man trodd at alpinanlegget har regnet bort. Men gladmeldingen er at bakkene tåler det meste – og forholdene er helt perfekte.

- Vi har en tykk såle med snø, og en veldig god drenering som tar unna fuktigheten, sier Øyvind Aanes ved Skimore i Drammen.

– Der er vi faktisk veldig bortskjemt, både med dreneringen, og beliggenheten på solsiden.

- Så om mildværet skulle slå over i regn, går det bra likevel?

- Ja, det kan være akkurat den dagen det regner at det er litt fuktig og tung snø, og så er det topp igjen neste dag. Nå er det veldig fine forhold, og det ser det ut til at det skal bli gjennom påsken også, sier Aanes.

Lørdag ventes det storinnrykk i bakken, for da går årets Splashdown av stabelen igjen, med start klokken 14.

TOPP STEMNING I BAKKEN: Oscar (9) og Jacob (7) kunne kose seg med nypreppet natursnø og påskestemning i bakken søndag.
TOPP STEMNING I BAKKEN: Oscar (9) og Jacob (7) kunne kose seg med nypreppet natursnø og påskestemning i bakken søndag.

Husk hjelm

Enkelte har lagt merke til at noen barn i 10-11 års alder og ungdommer kjører utfor i høy fart og uten hjelm.

Aanes forteller at det ikke er påbudt med hjelm, men at de selvsagt anbefaler det sterkt.

- Vi har påbud om hjelm på sykkel, men ikke på ski. Det må samtidig sies at det er veldig lite uhell og ulykker i skianlegget, men dette er noe vi diskuterer hele tiden. Det vi er strenge på, er at alle skal stå på en forsvarlig måte.

På toppen av bakken er et stort skilt med forbud mot å kjøre rett utfor i for høy fart, som kan medføre inndragning av kort.

- Vi har foreldre som ringer og takker oss for at vi har håndhevet reglene og inndratt kortet, kanskje for et par dager eller en uke – det varierer litt. For de fleste foreldre setter jo pris på at vi passer på og sørger for trygge kjøreforhold, sier Aanes.

Men altså – hjelmbruk for barn er enn så lenge et foreldreansvar.

Påskeaktiviteter i bakken

Den store happeningen er Splashdown lørdag 1. april. Andre ting på påskeprogrammet er parallell-slalåm på langfredag, hvor to og to står ved siden av hverandre i samme løype. Her er det påmelding i forkant. Samme dag kan en støte på en påskekylling i bakken, som deler ut påskegodter og skaper godstemning. Lørdag 8. april er familiedag med aktiviteter for barn og unge, med ansiktsmaling og rebusløp.

For de som ikke er helt stødig på svingteknikken ennå, har Skimore også skiskole, for folk i alle aldre, både slalåm og snowboard, forteller Aanes, og legger til:

- Men det er helst de som har stått litt på ski fra før. Om det er noen som er helt ny og aldri hatt en ski på beina før, så er det helt optimale nybegynnerforhold i anlegget i Kongsberg, sier han.

Se video fra Splashdown her:

Powered by Labrador CMS