Kommunen og sykehuset øker beredskapsnivået

Overbelegg på sengepostene og svært stor pågang i akuttmottaket.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Bakgrunnen for den økte beredskapen er en stor tilstrømning av pasienter med infeksjonssykdommer og bruddskader og et høyt belegg på sengepostene med et stort behov for isolasjon av pasienter. I tillegg er det fortsatt høyt sykefravær blant egne ansatte, uttaler Vestre Viken i en pressemelding.

- Det er en krevende situasjon, særlig i akuttmottakene og ved våre medisinske avdelinger ved de fire sykehusene. Ved å justere til gult beredskapsnivå vil foretaket fordele belastning, sikre tilstrekkelig bemanning og kritisk kompetanse, opplyser fagdirektør i Vestre Viken HF, Ulrich Spreng.

- Vi mobiliserer og omdisponerer tilgjengelig personell og styrker bemanningen i akuttmottakene. Videre styrker vi funksjoner som renhold og transport. Noen planlagte operasjoner må dessverre utsettes, sier Spreng.

Ifølge Vestre Viken er det viktig å understreke at pasienter som blir berørt vil bli informert så raskt som praktisk mulig. De som ikke hører noe annet skal møte som avtalt.

- Har du ikke blitt kontaktet skal du møte som avtalt til time. Ikke ring oss, vi ringer deg hvis det er noen endringer, sier fagdirektør Ulrich Spreng.

Også helse- og omsorgsinstitusjonene i Drammen kommune går fra ordinær drift og innfører grønt beredskapsnivå. Dette kan påvirke tjenestetilbudet til ulike grupper tjenestemottakere, opplyser kmmunen.

- Vi har noen krevende dager foran oss og alle kan dessverre ikke forvente samme tjenestenivå som i en normal hverdag. Situasjonen er under kontroll ved helse- og omsorgsinstitusjonene våre, men den er krevende med økt sykefravær og konsekvensen av beredskapsnivået på sykehuset, sier Sudhir Sharma, som er kommunalsjef for Institusjon- og hjemmetjenester i Drammen kommune.

Powered by Labrador CMS