EKJENNER STRAFFSKYLD: Espen Andersen Bråthen (38) erkjente straffskyld for hele tiltalen mot han da rettsaken startet onsdag formiddag.

Nå starter rettsaken: - Utilregnelig på grunn av sterkt avvikende sinnstilstand

Onsdag starter rettsaken etter drapene i Hyttegata i Kongsberg i oktober i fjor. Saken vil trolig pågå helt til 22. juni - med noen opphold.

Publisert Sist oppdatert

KONGSBERG/HOKKSUND: Espen Andersen Bråthen er tiltalt for å ha drept fem personer 13. oktober i fjor. I tillegg er han tiltalt for drapsforsøk på ytterligere 11 personer – primært i Extra-butikken i Myntgata på Kongsberg.

Espen Andersen Bråthen er også tiltalt for vold mot offentlig tjenestemann, forsøk på skade ved å kaste en kniv og grove trusler med mer.

Statsadvokaten har i tiltalen lagt til grunn at Andersen Bråthen er «utilregnelig på grunn av sterkt avvikende sinnstilstand», og dersom retten sier seg enig i det vil Bråthen dømmes til tvunget psykisk helsevern i stedet for fengsel.

Hoveddommer i saken og administrator er leder av Buskerud Tingrett og tidligere sorenskriver i Hokksund, Liv Synnøve Taraldsrud. Advokater er Andreas Christiansen – Arne Elling Dahl og Fredrik Neumann.

I tillegg er det oppnevnt bistandsadvokater i Arne Donald Andersen, Astrid Røkeberg, Berit Anne Borgen, Haakon Fredrik Borgen, Knut Fure og Vibeke Gjone Bille.

Powered by Labrador CMS