Politiet: Skal se på imam-saken på nytt

Politiet har besluttet å gjøre en ny vurdering av etterforskningen som førte til henleggelse av oppfordringene om jødedrap fra eks-imam Noor Ahmad Noor fra Drammen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det har enda ikke gått en uke siden politiet proklamerte at saken var avgjort. Siden den tid har den oppsiktsvekkende henleggelsen fått mye medieoppmerksomhet.

Det skal også være årsaken til at politiet nå har besluttet å gjennomgå saken på nytt.

- Det har vært såpass mye pågang fra pressen at vi fant det riktig å gjøre en ny vurdering av hele saken. Det er derfor en jurist som har fått i oppgave å se på ytringene som har kommet, sier politiinspektør Dag Lyngås til DRM24.

Det var dt.no som først omtalte politiets helomvending. Ifølge avisa har også opprinnelig anmelder, drammenseren og samfunnsdebattanten Hans Christian Holm, bestemt seg for å påklage vedtaket.

Men politiets beslutning om å gjøre en ny vurdering av saken skjer uavhengig av dette, ifølge Lyngås.

- Det gjøres på eget initiativ.

- Har det vært mangelfull etterforskning eller manglende ressurser som har bidratt til at dere nå gjør dette?

- Det kan jeg ikke si, men det jeg kan si er at vi ønsker å gjøre en skikkelig jobb.

- Betyr det er dere skal gjøre en helt ny etterforskning, eller vurdere den etterforskningen som allerede er gjort?

- Vi skal vurdere det som er gjort og ta stilling til uttalelsene som foreligger. Det er ikke gitt at det trengs ytterligere etterforskning, sier Lyngås.

Han påpeker imidlertid at dersom klagen fra Holm ikke gis medhold av politiet og man gjenåpner etterforskningen på selvstendig grunnlag, vil saken oversendes statsadvokaten for vurdering.

Powered by Labrador CMS