Krever ny etterforskning av henlagte imam-uttalelser

- Påtalemyndighetene må se på saken på nytt, krever forstander Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Den jødiske trosamfunn-lederen reagerer kraftig på politiets henleggelse av tidligere drammens-imam Noor Ahmad Noor oppfordringer til jødedrap.

– Jeg ber Riksadvokaten pålegge Statsadvokaten å se på saken på nytt. Det er fordi det er en grov antisemittisk uttalelse han kommer med. Påtalemyndigheten er en propp i systemet for å få rettskraftige dommer på antisemittisme, sier Kohn, som er forstander i Det mosaiske trossamfunn, til NTB, gjengitt av Dagsavisen Fremtiden.

Etter henleggelsen kan ikke politiet svare på vurderingene som er gjort underveis og begrunne hvorfor saken er henlagt. Forstanderen er klar på at de grove uttalelsene må rettsforfølges, og at det er spesielt skjerpende ettersom uttalelsene kom fra en imam.

- Her er det snakk om oppmuntring til drap på jøder generelt. Riksadvokaten gikk for en del år siden ut og oppfordret politiet og allmennheten til å prioritere antisemittisme, sier Kohn. sier Kohn.

Noor Ahmad Noor ble i fjor anmeldt for brudd på straffelovens § 185 (hatefulle ytringer) og § 183 (oppfordring til straffbar handling) etter disse uttalelsene:

«Hitler etterlot noen jøder slik at verden kunne se hvor ond denne nasjonen er. Og hvorfor det er nødvendig å drepe dem».

Og:

«Israel er en djevel. Hitler drepte ikke alle og lot noen leve slik at verden kan se hvordan de setter menneskeheten i fare når de er i live».

Ifølge politiet ble Noor aldri siktet i saken, før den ble henlagt. Juristen på saken har sluttet i jobben og politiet har uttalt at med mindre noen påklager avgjørelsen er saken avgjort.

Powered by Labrador CMS