Nytt innbruddsforsøk i Røde Kors Huset i Vestfossen. Viktig utstyr måtte flyttes noe som kan gå ut over beredskapen

Røde Kors må flytte kostbart utstyr etter nytt innbruddsforsøk

Natt til onsdag var det et nytt innbruddsforsøk i Røde Kors-huset i Vestfossen. Tyvene greide ikke å komme seg inn, men nå må hjelpekorpset flytte kostbart utstyr og det kan bety lengre responstid ved redningsaksjoner.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Det var natt til onsdag at noen hadde knust en av de nye doble rutene på baksiden av Røde Kors Huset i Vestfossen. Men tyvene kom seg altså ikke inn. Tidligere har hjelpekorpset blitt utsatt for tyveri av både en ATV og mannskapsbilen sin fra garasjen i tilknytning til huset, skriver Eikernytt.no.

– Vi har nå sett oss nødt til å fjerne verdifullt utstyr og flytte til andre lokasjoner for å sikre oss. Dessverre kan det medføre lengre utrykningstid ved aksjoner, melder korpset på sine facebooksider.

Ifølge Thomas Benediktsen i hjelpekorpset var det gruppen som drifter Røkeberghytta som oppdaget innbruddsforsøket og som varslet ledelsen i Øvre Eiker Røde Kors. Det ble raskt tatt grep og vinduet dekket til med en solid plate i påvente av nytt vindu.

I tillegg med det satt opp kameraer innvendig for å kunne oppdage eventuelt nye forsøk på innbrudd. Det er også bestilt kameraovervåking utvendig, men dette koster penger og noe avdelingen helst ikke skulle behøve å bruke penger på.

– Vi synes det er helt fortvilende at noen prøver å stjele utstyr som brukes i livreddende innsats, og at vi i verste fall kan komme i manko på utstyr. Det kan få store konsekvenser ved redningsaksjoner, sier Thomas Benediktsen.

Han og resten av Røde Kors mannskapene håper at folk nå har et våkent øye når de ferdes forbi huset deres i Vestfossen.

Powered by Labrador CMS