TRIVES I RAMPELYSET: Maria Voss (43) er lokal dans- og kulturprofil fra Drammen. I høst er hun aktuell som realitydeltager. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Maria klar for «Robinson»: - Håper jeg ikke blir en riksbitch!

Det er klart for beintøffe konkurranser, hard overlevelse og komplekse sosiale valg når en ny sesong av «Robinsonekspedisjonen» går av stabelen 5. september. I år med en drammenser i begivenhetenes sentrum.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Maria Voss er ikke kjent for å være typen som liker å sitte stille. Hun liker å være en del av som det som skjer. Og aller helst i begivenhetenes sentrum.

Med bakgrunn som profesjonell danser har hun mye erfaring fra kultur og underholdningsbransjen. For tre år siden hoppet den halvt indiske, halvt norske firebarnsmoren på flyet til Mumbai for å bli dansekoreograf for et halvt år.

- Jeg har jo blitt «voksen» etter jeg fikk jobben i kommunen og har livet mitt her i Drammen, men jeg hadde ikke trodd at 40-årene skulle ha så mye å by på, sa Maria til DRM24 den gangen.

Siden den gangen har hun vært på turné som danser på et elektronisk musikkshow og graffitimodell, for å nevne noe. Og nå debuterer hun altså som realitydeltaker.

Bomben slapp hun på sin egen facebookvegg forrige uke.

- Endelig kan jeg fortelle sannheten! Jeg var ikke på et fantastisk 6 ukers yoga og meditasjonsretreat i Rishikesh… Jeg var en av 20 deltakere som skulle kjempe om å overleve på en øde øy i Malaysia.

I MALAYSIA: Bilde fra produksjonen.

- Dødsstressa

Når du leser dette er innspillingen over for lengst. I mellomtiden har deltakerne naturligvis fått munnkurv om hvordan det hele gikk. Men Maria er selv spent på hvordan det hele tar seg ut på TV.

- Jeg dødsstressa for å se dette på TV! Det er jo viden kjent at reality er alt annet enn reality, og det plukkes ut en side av deltageren som forsterkes. Det skal jo lages TV, underholdning, brød og sirkus, og da tar de utgangspunkt i en ekstrem situasjon og bygger hele karakteren din rundt dette, forteller hun.

Heldigvis har tilbakemeldingene fra alle venner og kjente vært utelukkende positive, med mange som heier på Maria.

- Jeg er så syyykt spent på hvordan jeg blir fremstilt, hvordan de andre har oppfatta meg og hvordan hele sesongen blir bygget opp. Blir jeg riks-bitch? Sutrete Emo? Naiv og dumsnill? Eller kanskje særingen?

- Det eneste jeg veit er at dette har vært den mest ekstreme og villeste greia jeg har gjort. Og selv om det var ekstremt mye grining, savn, sult, utmattelse, redsel og stress, så ville jeg aldri vært foruten denne opplevelsen. Hvis noen spør meg om jeg ville gjort det igjen, så ville jeg svart JA! Lett, sier Maria.

«Ekstrem prøvelse»

I en pressemelding beskriver Viasat ekspedisjonen som en ekstrem prøvelse for deltakerne. Innspillingen fant sted på en øde øy i Malaysia i våres.

Her skal deltakerne overleve så lenge som mulig på lite mat, lite komfort og kun med hverandre som selskap.

Nytt for denne sesongen er at de utstemte deltakerne ikke sendes rett hjem, men drar til den lille øya Kembali. På malaysisk betyr Kembali «å komme tilbake», og det er dette som er målet for deltakerne som ender opp her. Her skal de konkurrere mot andre utstemte og holde seg så lenge at de får mulighet til å kjempe seg inn igjen i ekspedisjonen.

Ekspedisjonen ledes av skuespiller og treningsprofil Silje Torp.

Robinsonekspedisjonen 2022 består av 28 programmer av 43 minutters varighet og har premiere på Viaplay og TV3 mandag 5. september.

Årets deltakere er:


Norma Bris Bois, Andreas Carlsen, Liselotte Petersen, Camilla Smith, Elisabeth Berland, Ferdinand Joppe Udness, Karim Sabeur, Knut Even Nomerstad, Heidi Dorris Aas, Are Kvaal, Maria Voss, Philip Raabe, Robby Nordfjeldmark, Susann Moen, Karoline Victorsson, Rune Andre Olsen, Maren Haugli, June Folkestad, Nissen Flindt Haugstad, Daniel Gimnes.

PROFIL? Maria Voss (til høyre i bildet) har fått en sentral plass i promo-materiellet sendt ut fra årets sesong. Da er det lov å håpe på mye skjermtid for drammenseren.
Powered by Labrador CMS