UFO? Uidentifisert, flygende objekt er det ihvertfall snakk om.
UFO? Uidentifisert, flygende objekt er det ihvertfall snakk om.

Merkelig lys observert på nattehimmelen:
- Det sjukeste jeg har sett!

Både politiet og tipsere som har kontaktet DRM24 har observert et uforklarlig lysfenomen natt til lørdag.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMENSOMRÅDET: DRM24 har fått tilgang til en video og beskrivelser fra et vitne som viser lysfenomenet, observert over Hokksund-området sett fra Vestfossen noe før klokka 01.00.

Et lys med tilsvarende karakteristikk er ifølge politiet observert i Porsgrunn-området noe tidligere på natten.

- En patrulje tok seg opp på en høyde i terrenget for å undersøke meldinger om noe blinkende lys på en topp. Det fant de ikke ut av, men samtidig ble de vitne til det merkelige lyset på himmelen, forteller operasjonsleder Per Arne Amundsen til DRM24.

Både politiet og DRM24's tipser forteller at lyset bevegde seg. Det skal ha gått for sakte til å være en meteoritt, og delvis stoppet opp før det forsvant videre, noe som også bør utelukke en komet. Det skal også vært vesenlig lavere på himmelen og dermed ikke noe oppe i atmosfæren eller ute i verdensrommet.

- Jeg tenkte først at det var et helikopter med søkelys, men det var totalt lydløst. Fullmånen var det heller ikke. Det var det sjukeste jeg har sett, forteller vitnet til DRM24.

Lyset skal heller ikke ha vært forenlig med lyskastere fra for eksempel Hokksunddagene. Det skal ha beveget seg fra luftrommet over Hokksund opp mot Åmot/Skotselv på 2-3 minutter.

Selve lyset skal ha hatt en lysende kule i midten, med en form bevegelig hologram eller sirkelformet slør foran som også bevegde seg uavhengig av lyskulen bak.

OPPDATERT: Lørdag morgen viser det seg at lysfenomenet er sett over store deler av Norge. Ifølge VG mener eksperter at det er snakk om lyset fra en romrakket skutt opp i USA.

Powered by Labrador CMS