DISKUTERER SIAN-RESPONS: Styreleder Sajid Mukhtar og styremedlem Nasir Gondal har hatt møte med medlemmene i moskeen for å ta stilling til hvordan de skal forholde seg til en ny SIAN-demonstasjon i Drammen. Her i moskeen på Fjell.

Moskeledelsen om SIAN-demonstrasjonen:
- Vår oppfordring er å ikke møte opp

Ledelsen ved Drammen moske ber spesielt unge muslimer fra Drammen om å ikke delta i motdemonstrasjon i Drammen lørdag for å unngå at situasjonen eskalerer.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/FJELL: DRM24 møtte imam Malik Muhammad Avais, styreleder Sajid Mukhtar og styremedlem Nasir Gondal i moskeen for å høre om deres tanker rundt arrangementet neste helg.

De er klare på at de mener koranbrenning er et misbruk av ytringsfriheten, og noe de tar sterk avstand fra. Samtidig respekterer de norsk lov, og tar like sterk avstand fra voldelige opptøyer, steinkasting og andre lovbrudd.

- SIAN ønsker bare å provosere. Derfor er målet vårt at ingen skal la seg lure og gå i fella. Spesielt de unge oppfordrer vi til å ikke møte opp. Skal du dit, bør du vise ryggen til dem. Det er budskapet vi har kommunisert til medlemmene av moskeen, sier styreleder Sajid Mukhtar.

Samtidig kommer voksne medlemmer fra moskeen til å være tilstede i gule vester for å ivareta ro og orden, og moskeen kommer også til å være åpen denne lørdagen for de som ønsker å komme hit.

- Vi vil være tilstede for å forebygge sammen med politiet. Ingen fra moskeen var blant de som utførte kriminelle handlinger sist, og det tror vi ikke kommer til å skje i år heller, sier Nasir Gondal.

Mukhtar oppfordrer også alle foreldre til å ha kontroll på hvor barna befinner seg denne ettermiddagen.

- Vi håper at Drammens befolkning står sammen med oss og viser ryggen til dem, sier Mukhtar.

Ungdomskonsert i Byparken

Samtidig som arrangementet pågår på Strømsø Torg, har flere aktører gått sammen om å arrangere en gratis ungdomskonsert i Byparken som skal trekke oppmerksomheten bort fra SIAN-demonstrasjonen i tidsrommet 1300-1500.

Arrangementet er ment å fungere som et forebyggende tiltak, og er et frivillig initiativ fra blant annet Working Class Hero-festivalen, som får praktiske og økonomiske bidrag fra Drammen kommune. På scenen står Hkeem og Torine.

Det skal også være ungdomsarrangement på ungdomsklubbene Undergrunnen i Svelvik og Neon på Fjell, og barnevernsvakta og Utetemaet kommer også til å være på jobb mens SIAN-demonstrasjonen foregår.

Powered by Labrador CMS