Punktering-trøbbel for Påverud på Paul Ricard

Solid innsats fra Marcus Påverud til tross, punkteringer og ekstra depotstopp ga stort tidstap i Frankrike.

Publisert

LIER/FRANKRIKE: Det ble en vanskelig helg for Marcus Påverud og hans teamkamerater Baptiste Moulin fra Belgia og Michael Dörrbecker fra Mexico, som endte på 31. plass totalt og som nummer 11 i Silver Cup i GT World Challenge på Paul Ricard-banen i Frankrike lørdag kveld med sin Lamborghini Huracan GT3.

Løpsresultatet ble ikke som forventet, da teamet tapte mye tid på to punkteringer og et ekstra depotstopp i forhold til konkurrentene.

- Jeg er fornøyd med egen kjøring, for tempoet var bra så lenge vi ikke hadde problemer. Jeg satt i bilen sammenhengende i drøyt to timer og følte jeg gjorde min del av jobben for teamet med konkurransedyktige rundetider i mørket. To ganger måtte jeg inn i depotet med punktert venstre bakhjul, og det tapte vi flere minutter på. I tillegg ble det et ekstra depotstopp på oss, da en av førerne rett og slett ikke holdt tilstrekkelig tempo og måtte byttes ut før tiden, sier Marcus Påverud.

Løpet på Paul Ricard varte i hele seks timer og flere av bilene fikk problemer med at venstre bakhjul punkterte da det rett og slett ble slitt hull i dekket. Noen kjørte også av banen på grunn av punkteringene, men Marcus var heldig og klarte å ta seg inn i depotet begge gangene.

- Toppfarten på Mistral-rettstrekningen på Paul Ricard er tett opp mot 290 km/t i disse GT3-bilene, og får du en punktering i slike hastigheter kan det fort bli alvorlig. Jeg var heldig og klarte meg unna akkurat det, men tapte mye tid da jeg begge gangene måtte kjøre bortimot halve banen på punktert hjul.

Blir lagt merke til

21-åringen fra Lier er tatt ut som Lamborghini Junior i årets sesong og kjemper om status som fabrikksfører videre i karrieren. Så langt har han imponert den tidligere Formel 1-føreren Vicenzo Sospiri som er teamsjef og eier av VSR-teamet, Lamborghinis offisielle team i GT World Challenge.

- Resultatmessig er det selvsagt ikke godt nok med plasseringen vi fikk på Paul Ricard, men selv om dette er en lagsport må jeg tenke litt «egoistisk» når det gjelder egen innsats og progresjon som racerfører. Sånn sett er jeg fornøyd med helgen, at jeg fikk mye kjøretid i bilen og at jeg gjorde min jobb tilfredstillende, sier Marcus Påverud.

Neste løp i GT World Challenge er årets viktigste og største løp innen GT3-racing, nemlig 24 timers løpet på Spa Francorchamps i Belgia siste helg i juli. Da deltar alle de beste teamene fra forskjellige GT-mesterskap, og det er ventet opp mot 80 biler til start på de sju kilometer lange klassiske Formel 1-banen i Ardennene i Belgia.

- Jeg er spent på hva teamet kommer til å gjøre, for vi har to biler med seks førere som presterer på ulikt nivå. Slik det ble på Paul Ricard i helgen var det en av førerne som regelrett sinket oss, og da ville det vært interessant å se om VSR-teamet kunne tenke seg å toppe en av bilene med de tre raskeste førerne. Jeg tror nemlig jeg ville fått plass i den bilen, og jeg vet hvem jeg ville ønsket å kjøre sammen med, sier Marcus Påverud.

Powered by Labrador CMS